Erzurum Haber Girişi : 17 Mart 2017 17:45

Vali Azizoğlu: Erzurum 2026 kış olimpiyatlarına talip

Vali Azizoğlu: Erzurum 2026 kış olimpiyatlarına talip
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Avrupalı ülkelerde cirit atan FETÖ'cüler var. Avrupa bu hususta bütün dünya mirasının ortaya koyduğu medeniyeti çiğneyecek adımlar atmamalıdır.
Erzurumajans-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Avrupalı ülkelerde cirit atan FETÖ'cüler var. Avrupa bu hususta bütün dünya mirasının ortaya koyduğu medeniyeti çiğneyecek adımlar atmamalıdır.

 Kendilerini çok akıllı, el alemi kör ve sağır zannetmesinler." dedi. 

Vali Azizoğlu'nu makamında ziyaret eden Akdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen haftaki Erzurum ziyaretinde 8 ilçede vatandaşlarla görüştüğünü hatırlatarak, bu hafta da Erzurum il merkezi ve ilçelerde çalışmalar yapacaklarını anlattı.

Akdağ, Erzurum'un kış sporları alt yapısının güçlü olduğun dile getirerek, "Erzurum bugüne kadarki tecrübesi ve mevcut altyapısıyla bir olimpiyatlara ev sahipliği yapabilecek bir şehirdir. Şehir olarak bunu yapabilecek durumdayız. Bu konuyu takip edeceğiz." dedi.

Cazibe Merkezleri Projesinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini kalkındırmak için bugüne kadar yapılan en büyük hamle olduğunu vurgulayan Akdağ, yatırımcıların önünü açmak ve istihdamı arttırmak için çok iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Schaefer'ın açıklamaları

Akdağ, Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer'ın yaptığı açıklamada Alman devletine ve sembollerine karşı ifadelerin 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabileceğini söylediğini hatırlatarak, şunları kaydetti: "Çok enteresan bir tutum. Kendi ülkelerinde PKK paçavralarıyla 10 yıllardır arz-ı endam edenlere göz yuman bir Almanya mesele kendisiyle ilgili olunca hukuku hatırlıyor. Almanya için de diğer Avrupalı bazı ülkeler için de söylenmesi gereken husus şudur, 'demokrasi, hukuk ve teröre karşı mücadele sadece kendi ülkeleri söz konusu olunca öne çıkarılacak bir husus değildir'. Senelerdir söylüyoruz, 'PKK'lıları ülkenizde barındırmayın, PKK'lıların ülkenizde finans kaynağı oluşturmasına müsaade etmeyin'. Şimdi FETÖ meselesinde de aynı hususu görüyoruz. Komşumuza kaçıp giden FETÖ'cüler var. Başka Avrupalı ülkelerde cirit atan FETÖ'cüler var. Avrupa bu hususta bütün dünya mirasının ortaya koyduğu medeniyeti çiğneyecek adımlar atmamalıdır. Kendilerini çok akıllı, el alemi kör ve sağır zannetmesinler. Bunu hem biz görüyoruz hem Türk halkı görüyor hem de bütün dünya görüyor. Demokrasi dediğimiz zaman, insan hakları dediğimiz zaman bu dünyada yaşayan bütün milletlerin, halkların hakkı olan bir husustur."

Avrupa'da dini çalışanların dini sembol kullanmasının işveren kararına bırakıldığı bir yasa çıktığını anımsatan Akdağ, bu konunun Avrupa'nın dünya mirasına sırt çevirmesi anlamına geldiğini, insan haklarında uzaklaşma olduğunu vurguladı.

Halk oylaması

Bakan Akdağ, Türkiye'nin 16 Nisan'a huzur içinde hazırlandığını dile getirerek, "Yurt dışındaki vatandaşlarımız da bu hususta gerekli heyecana sahipler. Halk oylaması ülkemizi güçlü kılacak ve Türkiye'yi çok farklı bir Türkiye yapacak. Milletimiz, terörle mücadele, ekonomimizin gelişmesi, vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmetlerimiz açısından Türkiye'yi uçuracak, süratle hedeflerine ulaştıracak yeni cumhurbaşkanlığı sistemine inşallah 16 Nisan'da 'evet' diyecektir." şeklinde konuştu.

"Kış olimpiyatlarına talibiz"

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'un 2026 Kış Olimpiyatlarına talip olduğunu belirterek, "Erzurum, Erzincan ve Sarıkamış olarak 2026 Kış Olimpiyatlarına talibiz. Bununla ilgili bir çalışma başlattık. Geçen hafta şehrimize gelen Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş da bu konunun Meclis'te takip edileceğini söyledi. İnşallah 2026 Kış Olimpiyatlarını Erzurum'a alma imkanımız olur." dedi.

Azizoğlu, Erzurum'un Cazibe Merkezleri Programında yer aldığını da hatırlatarak, "Program açısından 23 il içinde en çok ilgi duyulan il Erzurum oldu. Şu an itibariyle 130 başvurumuz var. Biz arsaların tahsisini yaptık. Altyapı hizmetlerinin yapılması için de çalışmalara başladık. Hazirana kadar ikinci kısmın altyapı hattının tamamlanmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Erzurum'un asayiş konusunda tedbirli bir il olduğunu dile getiren Azizoğlu, emniyet güçlerinin terör örgütleriyle yaptığı mücadelenin devam ettiğini 16 Nisan'daki halk oylamasının huzur içinde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.