Erzurum Haber Girişi : 10 Ocak 2018 14:43

Vali Azizoğlu: Bu bölgede terör bitti

Vali Azizoğlu: Bu bölgede terör bitti
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 2017 yılı terör operasyonlarını değerlendirerek, "Bu bölgede terör bitti" dedi.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 2017 yılı terör operasyonlarını değerlendirerek, "Bu bölgede terör bitti" dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, kentte görev yapan yaygın ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltı programında biraraya geldi.

Kahvaltı sonrası 2017 yılı terör operasyonlarını değerlendiren Vali Azizoğlu, bölücü terör örgütüne büyük darbe vurulduğunu belirtti.

Erzurum ili dahilinde, 2017 yılının Emniyet, MİT, Jandarma ve Silahlı Kuvvetlerinin fedakar çalışmaları neticesinde huzur içerisinde geçtiğini belirten Vali Azizoğlu, "Yapılan çalışmalar ile vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden teröristlerin ele geçirilmesi yanında, terörü destekleyen milis alt yapısının ve terörün ekonomik kaynaklarının çökertilmesi hedeflenmiştir. Bu maksatla, 2017 yılında 24 saat esasına göre icra edilen bin 200 operasyonda, ikisi yeşil ve gri listede aranan sorumlu düzeyde olmak üzere toplam beş terörist etkisiz hale getirilmiştir. Buna ilave olarak Erzurum/Karayazı, Hınıs ve Karaçoban bölgelerinde faaliyet gösteren beş kişilik bir grup, başlarında sorumlusu olduğu halde tamamı etkisiz hale getirilmiştir." diye konuştu.

Çevre illerle koordineli olarak sürdürülen bu operasyonlara 9'uncu Kolordu Komutanlığının da destek verdiğini kaydeden vali Azizoğlu, "Bu sayede vatandaşlarımıza huzur ve güvenli bir ortam sağlanmıştır. Operasyonlara kış mevsimi boyunca devam edilecektir. Jandarma ve Polis tarafından yapılan operasyonlar neticesinde 284 PKK/KCK, 55 DEAŞ ve 847 FETÖ/PYD terör örgütü mensubu olmak üzere toplam bin 186 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş olup, bunlardan 403'ü tutuklanmış, 495'i adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır" dedi.

Vali Azizoğlu, teröristlerin, suçluların yakalanması ve terör faaliyetlerinin önlenmesine yönelik gerek polis gerekse Jandarma ekiplerinin operasyonlara aksatılmadan devam edileceğini sözlerine ekledi.

Vali Azizoğlu konuşmasının sonunda Erzurum'da yoğun sis nedeniyle uçak seferlerinin iptal olmasına değinerek bu yönde çalışmalar olacağını kaydetti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.