Medya Haber Girişi : 09 Ocak 2018 21:45

Vali Azizoğlu: 10 Ocak Basın Çalışanları Günü kutlu olsun

Vali Azizoğlu: 10 Ocak Basın Çalışanları Günü kutlu olsun
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 10 Ocak Basın Çalışanları günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 10 Ocak Basın Çalışanları günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Basın mesleğinde çalışanlarla çalıştıranların arasındaki ilişkilerin düzenlenmesine ilişkin ve aynı zamanda basın mensuplarına köklü ve çok önemli haklar getiren, 212 sayılı Yasanın, yürürlüğe girdiği tarih olan 10 Ocak 1961 gününün 57 yıldan beri, ülkemizde her yıl "Basın Çalışanları Günü" Olarak kutlandığını ifade eden Vali Azizoğlu, mesajında şunları kaydetti; "Erzurum'da ve ülkemiz genelinde büyük özveriyle, bazı bölgelerde ise canları pahasına görevlerini sürdüren basın çalışanlarının, bu anlamlı günlerinin 57. Yıldönümünü gönülden kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunuyorum.

Demokrasinin temel taşlarından olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak, demokrasinin korunmasında önemli bir görev üstlenmektedir.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazetecilerimiz, günün her saatinde ve zor şartlarda, sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevi yerine getirmektedirler.

Bu anlamda basınımız, bizim gözümüz, dilimiz, kulağımız ve sesimizdir. Ülkemizin ve ilimizin sorunlarının kamuoyuna aktarılmasında ve etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri bizlere çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamaktadır.

Ülkemizin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan ilimize, bu yıl yerli ve yabancı olmak üzere, yaklaşık 420 bin turist gelmiştir. Erzurum'da, kış turizmi sektörü başta olmak üzere, diğer tüm sektörlerin başarıya ulaşmasında ve bu başarının da, ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında, basın çalışanlarının çok önemli rolü ve katkıları bulunmaktadır.

Değerli basın çalışanlarının, şimdiye kadar sağladıkları bu katkıların, bundan sonra da aynı duyarlılıkla vatan ve millet sevgisiyle, aynı zamanda insan hak ve hürriyetlerine de saygıyla devam edeceğine inanmaktayım.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu işe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor, ebediyete intikal eden değerli gazetecilerimizi rahmetle anıyor, "10 Ocak Basın Çalışanları Günü "nü içtenlikle kutluyor, sağlık, huzur, başarı ve mutluluklar temenni ediyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.