Kültür-Sanat Haber Girişi : 08 Şubat 2016 16:03

Uzundere'de geleneksel ''herfene'' etkinliği

Uzundere'de geleneksel ''herfene'' etkinliği
Erzurum'un Uzundere ilçesinde gerçekleştirilen geleneksel "herfene" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.
Erzurumajans-Erzurum'un Uzundere ilçesinde gerçekleştirilen geleneksel "herfene" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kaymakamlığı ve Uzundere İlçe Belediyesi'nin işbirliğinde düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy ile çok sayıda davetli katıldı. Geleneksel "herfene" etkinliğinde, sohbet ve eğlencenin bir arada yaşandığı keyif dolu aktiviteler gerçekleştirildi. Konuklara, "herfene" geleneğine uygun olarak yöreye özgü cağ kebabı, tandır ekmeği, kete, pestil, su böreği, dut çullaması, civil peyniri, kızılcık şurubu, ceviz, dut kurusu, incir dövmesi ve çeşitli yiyecek ve içeceklerden oluşan zengin bir ikram sunuldu. Kış akşamını şenlendiren etkinlikte, Teyo Emmi tiplemesiyle tanınan tiyatro sanatçısı Cumhur Seval, şehrin adet ve geleneklerini orta oyunla sahneledi. Halk ozanları ise kendi eserleriyle birlikte usta malı denilen geçmiş ozanların deyişlerini seslendirdi. Bu arada etkinlikte yöresel ürünler de sergilendi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.