Siyaset Haber Girişi : 21 Mart 2019 11:45

Uykusuz: Koltuktan kalkmak istemiyorsa altını kirletmiştir!

Uykusuz: Koltuktan kalkmak istemiyorsa altını kirletmiştir!
İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Uykusuz, katıldığı canlı yayında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen için “Bozuk saat kadar olamıyor” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Uykusuz, katıldığı canlı yayında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen için “Bozuk saat kadar olamıyor” dedi. Bir Çin atasözünü hatırlatan Uykusuz’un, Sekmen için “Kartal’ın eski belediye başkanı” tanımlaması da dikkat çekti.

Radyo Ritm’deki Sesli Gazete programının canlı yayın konuğu İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Uykusuz oldu. Mesut Gülrenk ve Orhan Bozkurt’un sorularını cevaplayan Uykusuz, seçimlere 10 gün kala kentin 20 ilçesini iki kez turladığını ve çok vahim bir tabloyla karşılaştığını dile getirdi. İşsizlik ve beraberinde gelen yoksulluğun halkı mutsuz ettiğini belirten Uykusuz, “Hayvancılık dibe vurmuş, tarım yapılamaz hale gelmiş. 2014’ten bu yana hala 26 bin kilometrelik alanda alt yapı, su ve yol problemleri yaşanıyor. Köylerin neredeyse tamamı balçık yol içinde. Bazı yerleşim yerlerinde kanalizasyonlar yapılmış ve bunlar akarsulara verilmiş. Bu son derece üzüntü verici” dedi. 

İSPAT ETSİNLER ÖZÜR DİLEYECEĞİM!

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’nin “Sekmen koruma ordusuyla dolaşıyor, kimden korkuyor?” çıkışıyla birlikte Sekmen’in, “1999-2004 yılları arasında da eli sopalı adamlar vardı” sözlerinin hatırlatılması üzerine Mahmut Uykusuz, “İspat etsinler özür dileyeceğim” diye konuştu. Sekmen’in katıldığı bir programda ortaya attığı bu iddiayı ilk kez duyduğunu anlatan Uykusuz şunları söyledi.

“Böyle bir şey olması mümkün değil ki benim fıtratıma ters. Kartal’ın eski belediye başkanı o yıllarda Erzurum’da yaşamıyordu zaten, yine danışmanları yanlış bilgi vermiş. Daha önce demiştim yine diyorum. Göreve gelir gelmez belediye içindeki tüm bariyerleri kaldıracağız. Sadece basın mensupları değil tüm vatandaşlar istediği zaman başkana da daire başkanına da ulaşabilecekler.”

BOZUK SAAT KADAR DOĞRU SÖYLEMİYOR

Konuşmasında Mehmet Sekmen için her fırsatta “Kartal’ın eski Belediye Başkanı” tanımlamasını yapan İYİ Partili Mahmut Uykusuz, “Sonuçta hala Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı. Niye Kartal’ın eski belediye başkanı diyorsunuz?” sorusu üzerine “Doğru ama bu bir talihsizlik Bu talihsizlik bir daha yaşanmasın istiyorum” diye cevap verdi. Uykusuz, “Kartal’ın eski belediye başkanı bozuk saat kadar bile doğru söylemiyor. Yüzlerce örnek verebilirim. Bunlardan bir tanesi Şehristan konutları… Kartal’da yıkılan bina gibi kaçak yapılaşmaya göz yumdu. Şehristan’da facia meydana gelebilir. Biz göreve geldiğimizde son katları tıraşlayacağız”  diye konuştu.

BİR ÇİN ATASÖZÜ DER Kİ…

Seçim çalışmaları sırasında bir sanayi esnafıyla bir fotoğraf çektirdiklerini ve anlattıkları karşısında şaşkına döndüklerini aktaran Mahmut Uykusuz, şöyle devam etti. Esnaf kardeşimiz, ‘Sekmen’i BİMER’e şikayet ettim diye beni mahkemeye verdi, makama çağırdı, üzerime yürüdü’ deyince çok üzüldüm. Kartal’da yıkılan binadan sonra İstanbul’daki belediye başkan adaylarından biri Kartal’ın eski belediye başkanı için ‘hırsız, katil, rüşvetçi’ dedi ama onu mahkemeye vermedi. Gücü benim hemşerime mi yetiyor. O kadar çatal yürekliyse İstanbul adayını mahkemeye versin. Bir Çin atasözü var. Kişi oturduğu koltuktan kalkmak istemiyorsa altını kirletmiş demektir. Ama kimse merak etmesin, sahadaki gözlemlerimiz kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki onları geldikleri yere İstanbul’a göndereceğiz. Zaten Kartal’ın eski belediye başkanı sahada yok vekiller, eski bakanlar çırpınıyorlar” 

BENİ DE İŞİMLE TEHDİT ETTİRDİ!

Bu arada yayın sırasında Abdullah Bayir isimli bir takipçinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen için “Twitter yüzünden beni de işimle tehdit ettirdi. İş yerimde bu yüzden tutanak tutturdu” paylaşımda bulunması dikkat çekti. 

1 NİSAN’DA İŞİNE SON VERECEĞİZ

İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Uykusuz ayrıca belediye iştiraki olan şirketlerden bazılarını kapatacağını tekrarlayarak, “Bu durum bir takım tartışmalara yol açtı. Çalışanların işsiz kalacağı iddiaları ortaya atıldı. Ancak bu doğru değil. Eve işe yaramayan bazı şirketleri kapatacağım diyorum ama kimseyi işsiz bırakmayacağız. Onlar yine işlerine devam edecekler. Biz Kartal’ın eski belediye başkanı ve İstanbul’dan getirdiği ekibin işine son vereceğiz. Öncelikle belediye ticari alandan geri çekilecek. İnşaat falan yapmayacak, benzin istasyonu, kafeterya işletmeyecek. O kafeteryaları çalışanları işletecek. Bizim derdimiz bu. Kartal’ın eski belediye başkanı ve ekibini 1 Nisan’da gönderdikten sonra işimize bakacağız” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.