Bölge Haber Girişi : 23 Mart 2010 11:45

Üniversitelilerden ETSO'ya ziyaret!..

Üniversitelilerden ETSO'ya ziyaret!..
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü öğrencileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurullah Altaş'la birlikte Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)'nı zi
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü öğrencileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurullah Altaş’la birlikte Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)’nı ziyaret etti.
 
ETSO Genel Sekreteri Avukat Abdulkadir Ungan ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Koordinatörü (ABİGEM) Prof. Dr. Osman Demirdöğen’in ev sahipliği yaptığı ziyarette üniversiteli gençler ETSO birimlerini gezerek yetkililerden bilgi aldılar. “Topluma Hizmet Uygulamaları”nın, Eğitim Fakültesi öğrencilerine içinde yaşadıkları toplumun sorunlarını tanıtmak, çevrelerine duyarlı olmalarını sağlamak ve toplumsal sorumluluklarını geliştirmek amacıyla gerçekleştirildiğini dile getiren (KKEF) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurullah Altaş, genç öğretmen adaylarının bu uygulamalar kapsamında gözlemler ve araştırmalar yaptığını kaydederek, öğrencilerin belirledikleri sorunların çözümü için öneriler geliştirdiklerini ifade etti.

Ziyarette öğrencilere eşlik eden ve kendileriyle ETSO Meclis Salonu’nda bir araya gelen ETSO Genel Sekreteri Avukat Abdulkadir Ungan ve ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapısı, amaçları ve fonksiyonları üzerine açıklamalar yaptılar. Bu açıklamaların ardından Bölüm öğrencileri, projelerini hazırlayabilmek amacıyla odanın mesleki faaliyetleri, meslek mensuplarının taşıması gereken ahlaki sorumluluk ve kendilerini geliştirme boyutlarında sordukları sorularla kurumun toplumsal işlevini açmaya ve anlamaya çalıştılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.