Bölge Haber Girişi : 08 Ocak 2010 19:18

Üniversiteli gençlere kariyer dersi!..

Üniversiteli gençlere kariyer dersi!..
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen, 'Profesyonel Kariyer Planlaması ve Etkili İş Görüşmeleri' konulu seminerde konuşan, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genç Girişimciler Kurulu Başk
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen, “Profesyonel Kariyer Planlaması ve Etkili İş Görüşmeleri” konulu seminerde konuşan, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Haktan Ömeroğlu, tecrübelerini üniversiteli gençlerle paylaştı.

Ekonomi Kulübü’nün 2010 yılı etkinlikleri kapsamında, Atatürk Üniversitesi Oditoryumu’nda düzenlenen seminerin açış konuşmasını, İİBF Ekonomi Kulübü Başkanı Fatih Kırşanlı yaptı. Kulüp olarak her zaman üniversite gençliğinin ufkunu açacak ve onların öğrencilik yıllarının ardından çizecekleri yol haritasını belirlemelerinde yardımcı olacak toplantılar düzenlemeyi amaçladıklarını belirterek, ileride daha kapsamlı organizasyonlar gerçekleştirmeyi planladıklarını dile getirdi.

İki oturum halinde düzenlenen seminerde daha sonra konuşan ETSO İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Haktan Ömeroğlu da, öğrencilik yıllarında ve meslek hayatında edindiği iş tecrübelerini seminere katılan üniversiteli gençlerle aktardı. Kariyer planlamasında hedef belirlemenin çok önemli olduğunun altını çizen Haktan Ömeroğlu, belirlenen hedefe küçük ama emin adımlarla yürümenin de en az hedef belirlemek kadar önemli olduğunu vurguladı. Hayalini kurmadan hiçbir hedefe ulaşılamayacağını kaydeden Haktan Ömeroğlu şunları söyledi; “Yılmadan, kolay işi seçmeden, mücadele etmelisiniz. Her ne işi yaparsak yapalım altyapımızı çok sağlam kurmalıyız. Asla çürük temel üzerine sağlam bina yapamayız. Daima yaptığınız işin en iyisini yapın. Her zaman ‘en iyi’ olmaya çalışın. Kısacası hedefi doğru seçip, sebat içerisinde doğru adımlar atıldığında başarı zaten kendiliğinden gelecektir.”

Seminere konuşmacı olarak katılan danışman ve yazar Hakan Turgut ise öğrencilere, kariyer planlamanın inceliklerini ve etkili iş görüşmesi yapabilmenin püf noktalarını anlattı.

6 saat süren seminerin ardından seminere kayıt yaptıran 200 öğrenciye sertifika verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.