Bölge Haber Girişi : 22 Aralık 2009 03:41

Üniversite öğrencilerine müjde!..

Üniversite öğrencilerine müjde!..
Üniversite ve yüksekokulda okuyan öğrencilerin aylık olarak alacakları 200 tl'ye yükseltildi...

- Bakanlar Kurulu'nda bugün iki tane önemli kanun tasarısı var bunlar imzaya açıldı bir tanesi dış Türkler bir bakanlığın kurulması ile ilgilidir.

- Evvela birini kategorideki konuyla ilgili olarak 30 devlet kurumu bu vatandaşlarımıza hizmet götürmeye çalışıyor. Bu hizmetlerin etkin bir şekilde sürdürülmesinde bir dağınıklık olduğu ortaya çıkmaktadır.

- Bu hizmetlerin tek çatı altında toplanması öngörülmektedir. Aslında bu tip bir muhatabın bulunması yurt dışındaki vatandaşlarımızın da talebidir.

- Yaşadıkları ülkelerde etkin olmaları hem bizim arzumuzdur hem de onların arzularıdır. Bu 30 ayrı kuruluşumuz önemli ölçüde kamu kaynaklarını kullanmaktadırlar.

- Öbür taraftan tarihsel sorumluluğumuz altında bulunan topluluklarında planlanması ve koordine edilmesi de mevcut kuruluşun görevleri arasında olacak. Böylece hem dağınıklığı önlemiş hem de

- İkinci konu ise; gümrük müsteşarlığı teşkilatının yeniden yapılandırılması. Yürütmek ve kaçakçılıkla müdahale etmek üzere usul ve esaslarının yeni baştan düzenlenmesidir.

- Bugün bir başka konu sosyal yardım bşlgi sistemi sosyal yardımlaşma ve dayanışma genel müdürlüğünün altı aydan fazladır üzerinde çalıştığı bir proje takdimi yapıldı. pilot olarakta çalışılmaya başlandı.

- Sosyal yardım için başvurular yapan vatandaşlarımız var vbe bunu hakeden vatandaşlarımızın faydalanması amacıyla bir çok bürokratik hizmet sürdürülmektedir. bu konu ile ilgili olarak bir kişi başvurduğunda sekiz on yerden gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığı araştırılmaktadır.

- Başvuran vatandaş ihtiyaç sahibi olduğunu kendisi ispatlamaktadırç bunun için de bir çok kurumdan bilgi istenmektedir. İş kurdan işsizlik sigortası ve kısa çalışma ödeneği aldığı soruşturulamkta, sosyal hizmetlerden evde bakım aylığı alıp almadığı bilgisi istenmeklte.

- Ayrıca sosyal güvenlik kurumu açısından sosyal güvencesinin olup olmadığı sağlık hizmetlerinden yararlanıp yararlanmadığı, gelir vergisi başkanlığından geliri olup olmadığı, tapu kadastrodan taşınmaz malı olup olmadığı. yani bu kurumlardan bu yeni getirilen sistemde vatandaş artk ihtiyaç sahibi olup olmadığını kendisi ispatlamayacak. On farklı kurumdan 15 gün zaman alan bu işlemi şimdi 7 saniye içerisinde belirleme imkanına kavuşmuş olmaktadır. hem bir taraftan vatandaşlşarımız külfetten kurtluyor.

ÖĞRENİM KREDİSİ 200 TL

Üniversitede okuyan öğrencilerimiz kredi yurtlardan burslar ve krediler verilmektedir. Üniversite ve yüksekokulda okuyan öğrencilerimizin aylık olarak alacakları 200 tl'ye yükselmiştir master 400 doktora 600 alabilecektir. Bu da karar verdiğimiz bir başka husustur. ayrıca bugün bakanlar kurulunda genel değerlendirmeler yapılmıştır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.