Bölge Haber Girişi : 15 Kasım 2009 00:49

Umutlarını kurtlara kaptırdı!..

Umutlarını kurtlara kaptırdı!..
Oltu ilçesine bağlı Toprakkale köyünde geçimini hayvancılıkla sağlayan Fatma Yıldız, bankadan çektiği krediyle satın aldığı koyunlarını kurtlara kaptırdı. Fatma Yıldız'ın yardımına Kaymakamlık yetişti.
Erzurum Ajans-Oltu ilçesine bağlı Toprakkale köyünde geçimini hayvancılıkla sağlayan Fatma Yıldız, bankadan çektiği krediyle satın aldığı koyunlarını kurtlara kaptırdı. Fatma Yıldız'ın yardımına Kaymakamlık yetişti.

Toprakkale köyünde geçimini hayvancılıkla sağlayan 4 çocuk Fatma Yıldız (39), geçen yıl bankadan 20 bin TL kredi çekti. Banka borcunu ödeyebilmek için koyun ve kuzularının bir kısmını satarak kredinin 8 bin TL'sini ödeyen Yıldız'ın koyunlarını dağlık alanda kurtlar parçaladı. Eşinden ayrı yaşayan Yıldız, "Borcumun geri kalanını bayramda satacağım hayvanlarından elde edeceğim gelirle kapatacaktım. İlçeden alışveriş yaptığım esnaflara borçlarımı ödeyecek hem de birkaç ay sonra askere gidecek oğluma harçlık verecektim. Hayvanların yemi ve samanını bile borçla aldım. Şimdi tüm planlarımı kurtlar yedi, çok zor durumda kaldım" dedi.

Dağlık arazide öldürülen koyunları görünce büyük bir şok yaşadıklarını belirten Fatma Yıldız, "O koyunları satarak hem borçlarımı ödeyecek hem de yarınımıza daha bir umutla bakacaktık. 4 çocuğumla kendi ayaklarımızın üzerinde durmaya çalışıyoruz. Kimseye muhtaç olmayalım, kimseyi sıkıntıya sokmayalım diye yağmur, çamur demeden çocuklarımla birlikte el ele vermiş çalışıyorduk. Ama tüm umutlarımızı kurtlara kaptırdık" diye konuştu.

Olayın nasıl olduğunu anlayamadığını söyleyen çoban ise, "Boyunlu Dere'ye varınca çalıların içerisinde 3 tane koyunu yaralı halde buldum. Arazinin dağlık ve havanın karanlık olması nedeniyle daha fazla kalamadığım Boyunlu Dere'ye sabah köylülerimizin de yardımıyla hep beraber gittik. Kısa bir aramadan sonra araziye dağılmış 70 tane koyunun telef olduğunu gördük" dedi.

Öte yandan olayı haber alan İlçe Kaymakamı Gürkan Polat, Toprakkale köyüne giderek aileye geçmiş olsun dileklerini iletti. Kaymakam Polat, ailenin üzüntüsünü paylaşarak gereken desteği sağlayacağını kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.