Kültür-Sanat Haber Girişi : 05 Aralık 2014 19:21

Uluslararası Yaşar Reyhani aşıklar şöleni başladı

Uluslararası Yaşar Reyhani aşıklar şöleni başladı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Yaşar Reyhani Aşıklar Şöleni, kortej yürüyüşüyle başladı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Yaşar Reyhani Aşıklar Şöleni, kortej yürüyüşüyle başladı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ve diğer yetkililerin katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Caddesi'nden başlayarak Havuzbaşı'nda sona erdi. Irak, İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'den toplam 50 halk ozanının katıldığı şölen kapsamında Havuzbaşı'nda tören düzenlendi. Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, burada yaptığı konuşmada, Aşık Yaşar Reyhani'nin Türk edebiyatında büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Kıraç, "Sayın Mehmet Sekmen'in başkanlığında sizlerin dua ve desteğiyle Erzurum'u yeniden öz benliğiyle bütünleştirme ve tarihte hak ettiği yere getirmek için her alanda kalkınma hamlesi başlattık. Buram buram tarih kokan Erzurum'u yeniden ayağa kaldırmak için de yoğun çaba harcıyoruz. Kentte aşıklık geleneğini yeniden yaşatmak adına ozanların otağı Erzurum'u o eski kültürüyle
de özdeşleştirmek istiyoruz" dedi. Başkan Vekili Tavlaşoğlu da, Erzurum'un aşıklık geleneğinin yaşatıldığı önemli bir vilayet olduğunu kaydetti. Parlamenter Çığlık da, Aşık Reyhani'nin kendisinde farklı bir yere sahip olduğunu ifade etti. Milletvekili Çığlık programda Reyhani ile ilgili bir şiir de okudu. Konuşmaların ardından aşıklar kendilerine ait deyişleri sazlar eşliğinde seslendirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • selim toksöz 01 Ocak 1970 02:00

    Hangi kanal veriyor