Spor Haber Girişi : 16 Eylül 2014 13:53

UEFA'dan Trabzonspor'a kötü haber!

UEFA'dan Trabzonspor'a kötü haber!
UEFA, "Özerklik gereği federasyonlar verecek oldukları cezaya kendileri karar verirler" yanıtını verdi.
Erzurumajans-UEFA; F.Bahçe'ye talimatlardaki müeyyideleri uygulamayan TFF'ye niçin baskı yapmadığı sorusuna, "Özerklik gereği federasyonlar verecek oldukları cezaya kendileri karar verirler" yanıtını verdi.

UEFA'dan Trabzonspor'a kötü haber!.. Sportingintetligence. com sitesinin sahibi İngiliz gazeteci Nick Harris, Türkiye'deki şike olayları için bir yazı hazırlamak üzere UEFA'ya yanıtlaması için bazı sorular yöneltti. Harris'in, "UEFA'nın TFF'nin kendi talimatnamelerinde yer alan cezai müeyyideleri F.Bahçe'ye uygulamadığı gerekçesiyle TFF'ye baskı yapması gerektiği yönünde görüşler var. Bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusuna UEFA, "Özerklik kanunu uyarınca ulusal federasyonlar verecek oldukları cezaya kendileri özgürce karar verirler. UEFA prensip olarak sadece kendi düzenlemiş olduğu organizasyonlarla ilgili karar alır" yanıtını verdi. Bu cevabın, bordo-mavili kulübün 2010-11 sezonu şampiyonluğunun kendisine verilmesi için UEFA'nın TFF'ye müdahale etmesi yönündeki şikayetine de emsal teşkil edeceği ileri sürüldü.

20-009.jpg 

Fener'e 2 senelik ceza yeterli

UEFA, ayrıca CAS'a F.Bahçe ile ilgili itirazda bulunulmamasıyla ilgili F.Bahçe'ye verilen 2 senelik cezanın yeterli görülmesini gerekçe gösterdi. Şenes Erzik ve Mehmet Ali Aydınlar'ın F.Bahçe lehine lobi yaptıkları iddiaları içinse, "UEFA Disiplin Kurulları kararlarını özgürce alır" dendi.

Ulaş ÖZDEMİR / Fotomaç
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.