Bölge Haber Girişi : 09 Aralık 2010 16:15

Üç projeye 622 euro hibe edilecek!..

Üç projeye 622 euro hibe edilecek!..
Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA 4. Bileşeni kapsamında Erzurum'dan 3 proje kabul edildi.

Erzurum Ajans-Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından 2009 yılında yapılan bilgilendirme toplantıları sonucunda, “Genç İstihdamının Desteklenmesi programı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA 4. Bileşeni” kapsamında Erzurum’dan 3 proje kabul edildi.

Programın hedefleri ve kabul edilen projelerle ilgili bilgiler veren Vali Yardımcısı Mehmet Gök, bu programın genel hedefinin, gençlerin işgücü piyasasına katılımlarını teşvik ederken, istihdam edilebilirliklerini ve girişimciliklerini de artırmak amacıyla, etkili, aktif işgücü piyasası tedbirleri geliştirmek ve uygulama kapasitesini artırmak olduğunu söyledi. Proje Teklif Çağrısı’nın özel hedefleri hakkında da bilgiler veren Vali Yardımcısı Gök: “Projede amaç; gençlerin istihdamını ve girişimciliğini desteklemek amacıyla yerel yönetimler, işçi ve işveren örgütleri, üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve şirketler (iştirakçi olarak) gibi ilgili aktörlerin tamamlayıcı faaliyetleri arasında sinerji yaratmak ve yerel yönetimler, işçi ve işveren örgütleri, üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve şirketler (iştirakçi olarak) gibi ilgili aktörlerin genç istihdamı ve girişimciliğini artırmak amaçlı faaliyetlerini desteklemektir.

İŞSİZLERE DESTEK

Bu genel ve özel hedefler bağlamında, Hibe Programı’nda yer alan projeler aşağıdaki önceliklere yönelik olmuştur: İşgücü piyasasında nitelikli bir iş bulmaya çalışan genç işsizlerin iş bulmaları için desteklenmesi; veya motivasyon eksikliği ve isteksizlik nedeniyle işgücü piyasasının dışında kalan gençlerin, özellikle de genç kadınların işgücü piyasasına entegre olmaları için desteklenmesi; veya meslek ve kariyer konusunda rehberlik, stajyerlik ve işbaşı eğitim, iş arama destekleri gibi yollarla okul yaşamından çalışma hayatına geçişi kolaylaştırmak için eğitimine hala devam etmekte olan gençlerin desteklenmesi; veya yeni bir iş kurmak isteyen gençlerin desteklenmesidir. Genç İstihdamının Desteklenmesi Programı için ayrılan toplam tutarın, yüzde 85’i Avrupa Komisyonu bütçesinden, yüzde 15’i Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden eş-finansman yolu ile karşılanmak üzere, toplam 21 milyon Avro’dur. Bu program kapsamında verilen hibeler 100 bin alt sınır ve 400 bin üst sınırlar arasında olmuştur. Erzurum’dan toplam bütçesi 738 bin 751 Avro olan 3 proje kabul edilmiştir. Projelerin hibe miktarı 662 bin 327 Avrodur.”

ÜÇ PROJEYE VERİLEN 738 BİN 751 EURO

Kabul edilen projeler hakkında da bilgiler veren Vali Yardımcısı Mehmet Gök, kabul edilen projelerin başvuru sahiplerinin üniversite, sivil toplum kuruluşu ve derneklerden oluştuğunu söyledi.Atatürk Üniversitesi Erzurum Meslek Yüksek Okulu’nun kabul edilen projesinin 194 bin 237 Avro tutarında olduğunu ve Erzurum, Erzincan Bayburt illerinde uygulanacağını ifade eden Vali Yardımcısı Gök, Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından hazırlanan projenin tutarının ise 260 bin 643 Avro, Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi’ nin projesinin ise 254 bin 911 Avro olduğunu ve bu iki projenin de Erzurum’da uygulanacağını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.