Kültür-Sanat Haber Girişi : 10 Ekim 2017 17:15

TYB Erzurum Şubesi'nin 'Dil ve İletişim Atölyesi' Başladı

TYB Erzurum Şubesi'nin 'Dil ve İletişim Atölyesi' Başladı
Dil ve İletişim Atölyesi adıyla geniş kapsamlı bir program hazırlayan TYB Şubesi, 4 ay boyunca dileyen herkese dil ve iletişim teknikleri konularında alanında uzmanlarca çeşitli eğitimler verecek.
Erzurumajans-Dil ve İletişim Atölyesi adıyla geniş kapsamlı bir program hazırlayan TYB Şubesi, 4 ay boyunca dileyen herkese dil ve iletişim teknikleri konularında alanında uzmanlarca çeşitli eğitimler verecek.

Erzurum'da kültürel ve sanatsal faaliyetlerin odak noktası haline gelen Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, adından uzun süre söz ettirecek bir eğitim programıyla yeni dönem kurslarına başladı.

Kursiyerlerin yanı sıra Erzurum'daki değişik STK Başkan ve temsilcilerini de katıldığı açılış dersinde kursiyerlere medya, iletişim ve dil temalı eğitim verildi.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M. Hanefi İspirli, söz konusu kursa katılımın artmasını beklediğini ifade ederek, "Bu programdaki amacımız özellikle genç yazarlar, gazeteciler, iletişim ve edebiyat fakültesi öğrencileri dil ve iletişim noktasında okullarında alamadıkları eğitimi tamamlamak, dil bilgisi kurallarını öğretmek, Türkçenin doğru kullanılması ve konuşma diliyle aktarılmasını sağlamaktır. Alanlarında uzman gazeteci, yazar ve akademisyenlerin ders vereceği kurslarda, kursiyerlerin 15 hafta boyunca Erzurum kültürü başta olmak üzere çalışacakları alanlarda kendilerini yetiştirmelerini amaçlıyoruz." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.