Kültür-Sanat Haber Girişi : 16 Mart 2018 17:30

TYB Erzurum Şubesi’nin “100.Yıl Şiir Dinletisi”nde Afrin vurgusu

TYB Erzurum Şubesi’nin “100.Yıl Şiir Dinletisi”nde Afrin vurgusu
Erzurum’un Ermeni katliamcılardan kurtarılışının 100.yılı anısına düzenlenen faaliyetlere TYB Erzurum Şubesi '100.Yıl Şiir Dinletisi' ile katıldı.
Erzurumajans-Erzurum’un Ermeni katliamcılardan kurtarılışının 100.yılı anısına düzenlenen faaliyetlere TYB Erzurum Şubesi “100.Yıl Şiir Dinletisi” ile katıldı.

Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Erzurum TRT İl Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen şiir dinletisinde, şairlerin seslendirdiği şiirler ile izleyiciler unutulmaz anlar yaşadı.

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı münasebetiyle düzenlenen “100.Yıl Şiir Dinletisi” İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Şiir dinletisine, Ali Coşkun Hirik, Abdulnasır Kımışoğlu, Ali Köseoğlu, M.Tahir Can, M.Hanefi İspirli, M.Yaşar Genç, İsmail Bingöl, Tacettin Şimşek, Reşat Coşkun ve Yusuf Ziya Kibar kendi şiirlerini seslendirerek katıldı.

Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonu’nu dolduran öğrencilerin ilgi ile takip ettikleri dinletiye Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan, BBP İl Başkanı Yener Gözütok, STK Başkan ve temsilcilerinin yanı sıra üniversite öğrencileri de katıldı.

Şiir Dinletisinde sık sık Afrin vurgusu yapan şairler şiirlerini Afrin’de terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden Mehmetçik için okuduklarını dile getirdiler.

TRT Erzurum Radyosu’nda yer alan saz sanatçılarının seslendirdiği kahramanlık türküleri ile devam eden dinletiyi Ömer Ergedik sundu.

Dinletiye katılan şairlere Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan, BBP İl Başkanı Yener Gözütok, STK Başkanlarının plaket takdimi ile program sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.