Bölge Haber Girişi : 27 Kasım 2010 12:30

Tüzemen'den Ata teknoket açıklamsı!..

Tüzemen'den Ata teknoket açıklamsı!..
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Ata Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Ata Teknokent'in istikrarlı bir şekilde gelişmeye devam ettiğini söyledi.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Ata Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Ata Teknokent’in istikrarlı bir şekilde gelişmeye devam ettiğini söyledi.

Tüzemen, “Yıllardır tamamlanamayan Ata Teknokent`in hesapları incelemeye alındı” başlıklı haberlerde, bazı eksiklikler ve yanlış anlamalara neden olacak ifadeler olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Erzurum Ata Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi 11 Şubat .2005 tarih ve 2005/8499 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 05 Mart 2005 tarih ve 25746 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. O günden beri de inşaatı devam ettirilmektedir.

Atatürk Üniversitesi yönetimi olarak göreve geldiğimizden beri, Teknokent’in devam eden inşaatının bir an önce tamamlanması ve biriken borçlarının tasfiyesi için özel bir çaba sarf ettik, etmeye de devam ediyoruz. Ata Teknokent’in kuruluş sermayesini 100 bin TL’den, 11 kat artırmak suretiyle 1 milyon 100 bin TL’ye çakırdık. Biriken 250 bin TL vergi borcunu ödedik. Yakın bir geçmişte de önceki yıllardan devam eden inşaat hak edişleriyle ilgili borca ait olmak üzere toplam 2 milyon 650 bin TL yeni bir ödeme daha yaptık.

Şu anda Ata Teknokent’in inşaatı tamamlanmaya çalışılmaktadır. Devam eden inşaat giderleri hariç, hiçbir kurum ve kuruluşa borç bulunmamaktadır. 30’un üzerinde firma Ata Teknokent’te AR-GE ve yazılım çalışmalarına devam etmektedir. Öte yandan Ata Teknokent yeni yönetimi, kendi iç denetim mekanizmalarını harekete geçirerek, Ata Teknokent’le ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve ödemelerle ilgili de rutin bir iç denetim sürecini sürdürmektedir.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.