Teknoloji Haber Girişi : 01 Haziran 2013 22:23

Türkiye'de internetin fişi çekildi!

Türkiye'de internetin fişi çekildi!
Gezi Parkı eylemleri sürerken, birçok kişi facebook ve twitter'a giremiyor. Buna neden olarak ise "bakım var" ve "yoğunluk yüzünden olabilir" açıklaması yapıldı.
Erzurumajans-Türkiye'de Gezi Parkı eylemleri 5. gününe girmişken, eylemlerin örgütlenmesinde ve vatandaşların yardımlaşmasında büyük payı olan sosyal medyaya girişlerin engellendiği öne sürüldü.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden TTNet internet sağlayıcısını kullanarak sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'a girmek isteyen internet kullanıcıları, sitelerin açılmaması ve erişim engeli uyarısı ile karşılaştılar.

sozcu.com.tr 'den Deniz Ayhan'ın haberine göre;  TTNet yetkilileri "Sitelerde bakım yapıldığı" bilgisinin verildiğini ve başka bir açıklama yapamayacaklarını söylediler. Sadece Facebook ve Twitter'a giriş yapılamadığını belirten yetkililer, bağlantı sorununun ne zaman çözüleceğini bilmediklerini belirttiler.

Bu sosyal paylaşım sitelerine mobil olarak ve yurtdışından rahatlıkla girilebilmesi, Türkiye'de sansür uygulandığı iddialarını gündeme getirdi. Türkiye'de şu anda facebook ve twitter ile İnternet erişimi güçlükle sağlanıyor.

Bu arada  konuyla ilgili ilk açıklama BTK Başkanı Tayfun Acarer'den geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Twitter ve Facebook'a erişimin engellendiği yönündeki iddialara ilişkin soruyu yanıtladı. Acarer, BTK'nın ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının Twitter veya Facebook'a yönelik herhangi bir müdahalesinin bulunmadığını söyledi. Acarer, bu sitelere erişim sırasında meydana geldiği iddia edilen yavaşlama ve bağlantı zorluklarının, yoğunluktan veya fazla yer tutan video gönderimlerinin çokluğundan kaynaklanmış olabileceğini belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.