Siyaset Haber Girişi : 28 Kasım 2016 16:03

Türkiye'ye bir ambargo kararı daha alındığı iddia edildi

Türkiye'ye bir ambargo kararı daha alındığı iddia edildi
Almanya'nın tanınmış silah üreticilerinden Heckler & Koch'un da Türkiye'ye silah satmama yönünde karar aldığı iddia edildi.
Erzurumajans-Avusturya parlamentosunun Türkiye'ye silah ambargosu kararından sonra, Almanya'nın tanınmış silah üreticilerinden Heckler & Koch'un da Türkiye'ye silah satmama yönünde karar aldığı iddia edildi.

Alman basınının adı açıklanmayan şirket yetkililerine dayandırdığı haberlere göre, strateji değişikliğine giden Heckler& Koch, gelecekte sadece NATO ülkeleri, NATO ile yakın ilişkisi olan ülkeler, demokratik ve yolsuzluğun olmadığı ülkelere silah satacak.

TÜRKİYE SARI LİSTEDE

Heckler& Koch'un silah satılabilecek ülkeleri demokrasi ve yolsuzluk gibi kriterlere göre sınıflandırdığı "yeşil listeye" aldığı belirtilirken, Suudi Arabistan, Meksiko, Brezilya ve Hindistan gibi ülkelerin bu listenin dışında kaldığı için gelecekte silah satılmayacağı bilgisi paylaşıldı. Türkiye'yi bu çerçevede sarı listeye aldığı kaydedilen şirketin, gelecekte Türkiye'ye de silah satmak istemediği öne sürüldü. Heckler & Koch'un bu ülkelere silah satışı konusunda Alman hükümetinden izin almakta zorlandığı için strateji değişikliğine gittiği belirtiliyor. Daha önceden yapılan anlaşmalar çerçevesinde yapılan satışların ise yerine getirileceği öğrenildi.

ODA TV
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.