Teknoloji Haber Girişi : 02 Aralık 2011 12:43

Türkiye Erzurum`lu mucidi konuşuyor

Türkiye Erzurum`lu mucidi konuşuyor
Erzurum`lu mucit 49 yaşındaki Ebubekir Taşbaşı, depremi en az bir ay önceden tespit edebilen sismigrafik bir cihaz icat ettiğini iddia etti.
Erzurum Ajans-Erzurum`lu mucit 49 yaşındaki Ebubekir Taşbaşı, depremi en az bir ay önceden tespit edebilen sismigrafik bir cihaz icat ettiğini iddia etti.

Emniyet Müdürlüğünde elektirik teknisyeni olarak görev yapan iki çocuk babası Ebubekir Taşbaşı, Krom telin üzerine yine krom olan levhaları kelebek şeklinde keserek taktım. Daha sonra kurşun optikleri levhaların üzerine geçirdim.

Uc kısmını da elektiriği ileten ve toprak altında çürümeyen metali yerleştirdim. Ancak bu cihaz yerin bir kilometre altına yerleştirilmesi gerekiyor. Yer altında meydana gelen bir sarsıntı veya gaz sıkışmasını hisseden metal parçası kurşun optiklere uyarı verecek.

Optiklerde bakır tele değdikten sonra cami hoparlörlerine bağladığımız sistemle siren sesleri duyulacak. Böylece deprem bir ay önceden tespit edilmiş olacak. Bu cihazı yerin bir kilometre altına indirmemiz için sondaj aleti gerekiyor. Bunun için İstanbul Büyükşehir Belediyesine dilekçe yazdım ancak olumlu yanıt gelmedi dedi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.