Ekonomi Haber Girişi : 04 Haziran 2012 14:30

Turkcell'den Erzurum'a 20 milyon dolarlık yatırım

Turkcell'den Erzurum'a 20 milyon dolarlık yatırım
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Bozkurt’a yaptığı açıklamada Erzurum’un, Türkiye’de fiber internet alt yapısına sahip 11’inci il olması için çalışma başlattıklarını söyledi.
Erzurum Ajans-Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Bozkurt’a yaptığı açıklamada  Erzurum’un, Türkiye’de fiber internet alt yapısına sahip 11’inci il olması için çalışma başlattıklarını  söyledi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Erzurum’a yönelik yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Erzurum’un Anadolu’da hızla gelişen bir turizm, eğitim ve sağlık merkezi olduğunu belirtti. Ciliv, “Bu kentin daha hızlı kalkınması ve daha hızlı biçimde çağın teknolojisine ulaşabilmesi için Turkcell olarak biz de katkı sunmak istiyoruz.”dedi.

Ciliv, Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Bozkurt'a  yaptığı açıklamada,  bu anlamda fiber alt yapıya büyük yatırım yaptıklarını belirterek, Türkiye'nin fiber alt yapıda dünyada 4'üncü ülke konumuna geldiğini ifade etti. Fiber alt yapının önemine dikkati çeken Ciliv, ''Bu yatırımla evlere fiber internetten bin megabit hızında internet veriyoruz. Şu anda, Türkiye'nin 10 ilinde 30 bin kilometre fiber alt yapımız var” diye konuştu.
Turkcell Genel Müdürü Ciliv, “Maalesef  henüz Erzurum’da fiber alt yapımız yok. Bu konuda gerekli fizibilite çalışmalarına başladık. Bu yaklaşık 20 milyon dolar tutarında bir yatırım olacak. Büyükşehir Belediyesi’nden bu konuda destek bekliyoruz. Biz bu yatırımı yapmak istiyoruz. Erzurum bu teknolojiden eksik kalmasın” diye konuştu. (Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.