Bölge Haber Girişi : 19 Kasım 2009 00:14

Turkcell Erzurumlu gençleri hayata bağladı!..

Turkcell Erzurumlu gençleri hayata bağladı!..
Turkcell Erzurum Çağrı Merkezi, 4 yılda çalışan sayısını 850'ye çıkardı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, "Erzurum'dan aldığımız şevkle Diyarbakır'a gittik" dedi.

Erzurum Ajans-Turkcell'in 4 yıl önce Erzurum'da 18 kişi ile açtığı çağrı merkezi, 4 yılda 850 kişiye ekmek kapısı oldu. Türkiye'nin dört bir yanına hizmet veren Erzurum Çağrı Merkezi, 5 çağrı merkezi arasında 3 dönemdir şampiyon. Erzurum Çağrı Merkezi, ayda 1.3 milyon civarında çağrı alıyor, 4.2 milyon civarında da dakika üretimi var. Ciddi anlamda etkin ve verimli operasyonlar yürüten Erzurum çağrı merkezi, Dünya standardında üretim yapıyor. Turkcell, Erzurum  şevkiyle Diyarbakır'a da yatırım yaptı. Her iki ilde de çalışanların yöresel şive sorunu, eğitimlerle giderildi.

TURKCELL'İN 7 BİN CİVARINDA ÇALIŞANI VAR


Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Erzurum Çağrı merkezinde gazetecilerle bir araya geldi. Global Bilgi İletişim Erzurum ve Diyarbakır Lokasyonları Genel Müdürü Deniz Ateş ve Erzurum Bilgi İletişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şener’in de katıldığı basın toplantısında Turkcell'in yılın çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Kocabaş, ''1999 yılında kurulan Global ile Türkiye'de 8 lokasyondayız. Bağlantılarımızla yurt dışında da çağrı merkezi hizmeti vermekteyiz. 7 bin civarında çalışanımız var. Türkiye'de çağrı merkezi sektörüne baktığımızda ,yüzde 45'i global bilgi şemsiyesi altında. Contack Center World Com Dünya standartlarında Amerika'da bir derneğin değerlendirmesinde, dünyada ilk üçte en başarılı çağrı merkezi seçildik. Global Turkcell'in önemli bir müşteri hizmet merkezi olmakla birlikte, farklı sektörlere de perakende, internet, medya hizmeti vermekte. Müşterimiz arasında kamu var. Bunun ötesinde özel sektörlere de bu hizmeti veriyoruz'' dedi. 

 

ERZURUM ÇAĞRI MERKEZİ 850 KİŞİNİN EKMEK KAPISI


Turkcell'in en önemli çağrı merkezlerinden biri ise, 2005 yılında Erzurum'da kurulan merkez. 2005 yılının Aralık ayında 18 kişiyle hizmet vermeye başlayan Erzurum Çağrı Merkezi, 4 yıl içerisinde çalışan sayısını 850'ye çıkardı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Erzurum Çağrı Merkezinin kuruluş hikayesini ve kısa sürede elde ettiği başarıyı şöyle anlattı: ''Erzurum hikayemiz nasıl başladı ve gelişti; İstanbul'daki operasyonlarımız üzerine müşteri ilişkileri yönetimini geliştirmek istedik. 36 milyon müşteriye değiyoruz. Bu Türkiye'nin yarısı demek. Bu sorumluluğu aile olarak sırtımızda taşıyoruz. Gücümüzü de insanımızdan alıyoruz. Önce insan, öncü Turkcell diyoruz. Erzurum bizim için aslında Doğu'ya doğudaki insana değer yaratabileceğimiz bir şehir olarak hissettik. 2005 yılının Aralık ayında 18 kişiyle operasyona başlayan Erzurum çağrı merkezinde, şu anda 850 çalışanımız var. Türkiye'nin her tarafına buradan hizmet veriyoruz. İstanbul'daki bir kişi telefon açıp sıkıntısını, derdini anlattığında, Erzurum'daki arkadaşımız derdine derman oluyor.''

 
1.3 MİLYON ÇAĞRI, 4.2 MİLYON DAKİKA ÜRETİMİ VAR


Erzurum'un Üniversite şehri olmasının büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, ''Çalışan profilimize baktığımızda, yüzde 40'ı bayan. Yaptıkları iş çok önemli. Bir kampanya değişikliğini bu ekibin çok iyi bilmesi lazım ki, müşterilerimizi yönlendirebilsin. Bu yüzden sürekli eğitim süreci içindeler. Türkiye'de 5 lokasyon arasında Mayıs ayından beri bir yarışma vardı. Son üç dönemdir şampiyon Erzurum.Erzurum Çağrı Merkezi, ayda 1.3 milyon civarında çağrı almakta, 4.2 milyon civarında da dakika üretimi var. Bunlar ciddi rakamlardır. Ciddi anlamda etkin ve verimli operasyonlar yürütmekteyiz. Buranın kaynağıyla Dünya standardında üretim yapıyoruz ve Erzurum şevkiyle Diyarbakır'a da yatırım yaptık''dedi. ''Bölgenin Çağrı merkezi üssü söylemini gururla kullanıyoruz'' diyen Genel Müdür Yardımcısı Kocabaş, ''Dünya Bankası'nın Gelişen Ekonomiler Altın raporunda, Erzurum Çağrı Merkezi örnek bir vaka olarak kabul edildi. Bu gurur duyulacak bir başarı. Global bilgi olarak 2009 yılında istihdam da yüzde 5'e yakın bir büyüme kaydettik. 2010'uda tüm iş ortaklarımızla birlikte büyüyen bir dönem olarak görüyoruz '' dedi.

TURKCELL İLK 9 AYDA 1.55 MİLYAR TL YATIRIM YAPTI

''Bu sektör önemli bir istihdam alanı oluşturuyor'' diyen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Turkcell'in çalışmaları ve yatırımları hakkında açıklamalarına şöyle devam etti: ''Türkiye'de 300 tane çağrı merkezi var. Bunun yüzde 45'iyle Global Bilgi Pazar lideri. Bu 300 çağrı merkeziyle 35 bin kişiye istihdam yaratmışız ve önümüzdeki 5 yıla baktığımızda yüzde 15'erlik bir büyümeyle belki bir 35 bin istihdam yaratmayı düşünüyoruz. Bu çok heyecan verici bir şey.  Tüm Türkiye'de günde 2 milyon temas yaşıyoruz, 200-300 bin çağrıyla karşılıyoruz. Birebir görüşmeler yapıyoruz. Bunun yanında SMS ile müşterimize ulaşıyoruz. 2009'da hep 3G'yi konuştuk. Son 4 ayda data artışı 4 katına çıkmış bir vaziyette. Son 9 ayda da, internet kullanımı da 7 katına çıkmış. 3G'yle birlikte hayatımız değişti.
2009'un ilk 9 ayına baktığımızda, gelir ve karlılık paralelinde 1.55 milyar TL'lik yatırım yapmışız. ayda 1.3 milyon civarında çağrı alıyor, 4.2 milyon civarında da dakika üretimi var. Ciddi anlamda etkin ve verimli operasyonlar yürüten Erzurum çağrı merkezi, Dünya standardında üretim yapıyor. Turkcell, Erzurum şevkiyle Diyarbakır'a da yatırım yaptı. Her iki ilde de çalışanların yöresel şive sorunu, eğitimlerle giderildi. 2009 yılının ilk 9 ayında 1.55 milyar TL yatırım yapmışız. Bu çok ciddi bir rakamdır. Yapmaya da devam ediyoruz. Bulunduğumuz pazarlara baktığımızda, Ukrayna global krizden çok ciddi etkilendi ama buna rağmen oradaki çağrı merkezimizde bile büyüdük.''

 
ÇALIŞANLARIN ŞİVE SORUNU EĞİTİMLE AŞILDI

Turkcell, Erzurum Çağrı Merkezinde elde ettiği başarının şevkiyle Diyarbakır'da da çağrı merkezi açtı. Diyarbakır'daki merkezde de şu an 600 kişi istihdam ediliyor. Erzurum Çağrı Merkezindeki çalışanların yüzde 40'ı bayan. 850 çalışanın yüzde otuzu Erzurum dışından, yüzde 70'i Erzurumlu. Çalışanların yüzde 60'ı Lise mezunu, yüzde 40'ı ise Üniversite mezunu ya da üniversite eğitimini devam ettiriyor.
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, 'Erzurum ve Diyarbakır'daki Çağrı Merkezlerinde çalışanlarda şive problemi yaşadınız mı sorusu üzerine, ''Şive problemi yaşadık ancak bu sorunu verdiğimiz eğitimlerle ortadan kaldırdık. Kendi aralarında bulundukları yörenin şivesi ile konuşuyorlar ancak kulaklıkları kulaklarına takıp işe başladıkları anda akıcı bir Türkçe ile konuşup müşterilere cevap veriyorlar. Bu sorunu eğitimle aştık''dedi. Genel Müdür Yardımcısı Kocabaş, toplantının ardından gazetecilere çağrı merkezini gezdirdi. 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.