Bölge Haber Girişi : 23 Mayıs 2010 05:12

Türk- İş Genel Başkanı Erzurum'da!..

Türk- İş Genel Başkanı Erzurum'da!..
Erzurum'da düzenlenen TES- İŞ Sendikası'nın 9'uncu Olağan Genel Kurulu'na katılan Türk- İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu.

Erzurum Ajans-Erzurum’da düzenlenen TES- İŞ Sendikası'nın 9'uncu Olağan Genel Kurulu'na katılan Türk- İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türkiye'de sendikacılığın can çekiştiğini belirtti.

 
Türk- İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Palandöken’de Polat Rönesans Otel'de yapılan TES- İŞ Sendikası'nın 9'uncu Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Kongrede konuşan Kumlu, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirterek Türkiye'de sendikacılığın can çekiştiğini öne sürdü.
Hükümetin çalışma hayatını düzenleyen yasaları yıl sonuna kadar değiştirmesi gerektiğinin altını çizen Kumlu, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 6 ayda bir yayımladığı iş kolu istatistikleri, bundan böyle SGK verilerini esas alacaktır. Eğer aynı yasalarla bu işlem yapılırsa, yüzde 10 barajını aşan sendika sayısı bir elin parmaklarını geçemeyecek. Türkiye'de can çekişen sendikacılık sizlere ömür olacaktır." dedi.
Zonguldak’ta Maden Ocağı'nda meydana gelen grizu faciasına da dikkat çeken Türk- İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, “Maden ocaklarında her türlü denetim vaktinde gerçekleştirilmeli. Denetim eksikliği ve ihmal bu tür kazaları beraberinde getiriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile tüm yetkilileri göreve davet ediyor, benzeri ölümlerin meydana gelmemesi için her türlü önlemin alınmasını bekliyoruz." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.