Eğitim Haber Girişi : 02 Temmuz 2015 21:21

Türk Dünyası Bilimler Akademileri Birliği Kuruldu

Türk Dünyası Bilimler Akademileri Birliği Kuruldu
Türk Dünyası Bilimler Akademileri Birliği'nin uygulama yönergesi kabul edildi.
Erzurumajans-Kazakistan'ın başkenti Astana'da 29 Haziran 2015 tarihinde Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Tataristan, Başkurdistan Bilimler Akademileri ve Türk Akademisi Başkanlarının katıldığı toplantıda Türk Dünyası Bilimler Akademileri Birliği'nin uygulama yönergesi kabul edildi.

Toplantıya Üniversitemizden Türk Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı olarak Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Atatürk Üniversitesi Türk Üniversiteler Birliği Temas Kişisi Doç. Dr. Osman Mert katıldı.

Kurulda bir konuşma yapan Prof. Dr. Hikmet Koçak, önce kültürümüzün geçmişte yetiştirdiği âlimlerden ve Orta Asya coğrafyasının bu alimlerle bir dönem pek çok alanda dünya medeniyetinin zirvesinde yer aldığından bahsetti; ardından da yapılacak bu tarz iş birlikleri ve oluşumlarla kültürümüzün günümüzde de aynı başarıyı gerçekleştirme potansiyeline sahip olduğunu belirterek sürece katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Toplantının sonunda da Atatürk Üniversitesi ile Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tataristan, Başkurdistan Millî Bilimler Akademileri ve Türk Akademisi ile iş birliği anlaşmaları imzalandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.