Türkiye Haber Girişi : 26 Şubat 2015 13:07

Türk Büyükelçiliği konvoyuna saldırı: 1 şehit

Türk Büyükelçiliği konvoyuna saldırı: 1 şehit
Afganistan'da Türk Büyükelçinin koruma timine yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Olayda 1 Türk astsubay şehit oldu. Saldırı üstlenen Taliban'dan yapılan açıklamada, "Saldırının hedefi Türkler değil Amerikalılardı" denildi.
Erzurumajans-Kabil'de saat 05.45 sıralarında bomba yüklü bir aracın, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsis edilmiş iki araçlık koruma timini hedef aldığı saldırıda, 1 Türk astsubay şehit oldu, 1 Türk astsubay da yaralandı.

Korkunç saldırıyı Taliban üstlendi. Olayla ilgili konuşan Taliban Sözcüsü, "Saldırının hedefi Türkler değil Amerikalılardı. Türklerle sorunumuz yok" dedi.

Öte yandan, saldırıda, olay yerinden geçmekte olan bir Afgan vatandaşının da hayatını kaybettiği açıklandı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA


Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli Koruma Timinin aracına, 26 Şubat 2015 günü Türkiye saati ile 05:45 sıralarında, başkent Kabil'de bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulduğu belirtilerek, "Olayda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir personel şehit olmuş, bir personel de yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet diler, aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz" denildi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.