Bölge Haber Girişi : 13 Mayıs 2010 00:12

Tuncer Aktaş'tan Baykal'a destek!..

Tuncer Aktaş'tan Baykal'a destek!..
Deniz Baykalın CHP Genel Başkanlığından istifa etmesi, partisinin Erzurum İl Örgütünü de üzdü. CHP Erzurum İl Başkanı Tuncer Aktaş, bugün düzenlediği

Erzurum Ajans-Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmesi, partisinin Erzurum İl Örgütü’nü de üzdü. CHP Erzurum İl Başkanı Tuncer Aktaş, bugün düzenlediği basın toplantısında Baykal’ın istifasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Aktaş, “Genel başkanımızın arkasındayız. Dün olduğu gibi, bugün de yarın da bu kararlı duruşumuz devam edecek. Bu örgüt Cumhuriyet’in değerlerine olduğu kadar, onun savunucusu olan Genel Başkan Baykal’a da sahip çıkacaktır” dedi.
Baykal’ın istifasına neden olan kasetteki görüntülerin CHP’yi ve Genel Başkanı’nı yıpratmaya yönelik bir komplo olduğunu ileri süren Aktaş “Kasetteki görüntüler zaman içerisinde ortaya çıkacak, CHP de bunun hesabını mutlaka soracaktır” diye konuştu.
Baykal’I delegelerin de ortak kararıyla tekrar genel başkanlığa getireceklerini, CHP’nin eskiden olduğu gibi yolsuzluğa ve hırsızlığa dur demeye devam edeceğini vurgulayan Aktaş, “Sayın genel başkanımızdan CHP’yi, CHP’den de genel başkanımızı ayrı düşünmek mümkün değildir. Ancak bu tür oyunlar, bizleri asla yolumuzdan alıkoyamayacak. CHP’liler olarak Atatürk Türkiyesi, aydınlık yolunda; kararlı ve sağlam adımlarla kenetlenmiş vaziyette yoluna devam edecektir. Erzurum İl Örgütü olarak, bu tür
yakıştırmaları ve iftiraları nefretle kınadığımızı ve genel başkanımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kasetin bir komplo olmakla birlikte özel hayata da tecavüz niteliği taşıdığını belirten Aktaş, bu konuda kendileriyle aynı fikirde olan Zülfü Livaneli gibi sağduyulu sanatçıların olduğunu söyledi. Erzurum’un 14 delegesinin bu ortak karara uyarak Deniz Baykal’I geri getireceklerine vurgu yapan İl Başkanı Aktaş, “Unutulmamalıdır ki, bu tür iftiralar ne genel başkanımızı ne de onun arkasındaki örgütlerimizi asla yıldıramayacaktır. Şunu çok iyi biliyoruz ki; Türkiye’nin içinde bulunduğu zor günlerde bu ülkenin Baykal’a daha çok ihtiyacı vardır” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.