Bölge Haber Girişi : 27 Haziran 2011 00:37

TÜMSİAD'dan Kosova çıkarması!..

TÜMSİAD'dan Kosova çıkarması!..
Kosova Hükümeti, Kosova Esnaf İş Adamları Derneği ile Kosova İş Adamları Derneği'nin daveti üzerine Türkiye'de bulunan TÜMSİAD heyeti, bölgeye yönelik yapılacak olan yatırımlarla ilgili görüş alış verişinde bulundular.

Erzurum Ajans-Kosova Hükümeti, Kosova Esnaf İş Adamları Derneği ile Kosova İş Adamları Derneği'nin daveti üzerine Türkiye’de bulunan TÜMSİAD heyeti, bölgeye yönelik yapılacak olan yatırımlarla ilgili görüş alış verişinde bulundular. Tüm Sanayici ve İş Adamaları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Yılmaz Çokçevik ve dernek üyelerinin katıldığı ayrı ayrı toplantılara, Kosova Başbakanı, Kosova Sağlık Bakanı, Kosova İç İşler Bakanı, Kosova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve çok sayıda Kosovalı iş adamı katıldı.

Türkiye’de bulunan Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nden (TÜMSİAD) oluşan 45 kişilik iş adamı heyeti, Kosovalı iş dünyası ile bir araya geldi. Çeşitli sektörlerden gelen Türk İşadamları özellikle inşaatçılık, elektrik, elektronik, inovasyon ve sağlık hizmetleri konusunda ortak yatırımlara ilgi gösterdi.

Kosovalı 70 iş adamı ile Türkiye'den giden 45'ye yakın işadamı iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini pekiştirilmesine katkıda bulunmak ve ortaklıklar kurmak için bir araya geldiklerini ve yapılan toplantılarda ne tür işlerde beraber çalışmalar yapabileceklerini görüştüler.

Erzurum TÜMSİAD başkanı Yılmaz Çokçevik, Kosovalı iş adamları ve siyasi bürokratlarla yaptığı görüşmelerde doğu illerinde Kosovalı iş adamlarıyla birlikte yapıla bilecek yatırımlar hakkında görüştüğünü ve bu görüşmelerde olumlu cevaplar alındığını, görüşme detaylarını Erzurumlu iş adamlarıyla paylaşacağını bildirdi. Bu tür ziyaretlerin hem Türkiye hem de Erzurum için faydalı olacağını ve sürekliliğini sürdüre bilmek, ihracat ve ithalatı yaygınlaştırmak yabancı iş ortaklıkların kurulması için Erzurum TÜMSİAD olarak çalışmalarına hız vereceklerini bildirdi.

TÜMSİAD’DAN KOMŞU ÜLKEYE DESTEK

Kosova’da ortak yatırımlar imkânlarını araştırmak üzere yoğun görüşmeler yapan TÜMSİAD iş adamları, Sultan Murat Türbesi ve kimi yöreleri ziyaretleri sırasında duygusal anlar da yaşadılar. TÜMSİAD işadamları,10 ağır kanser hastasını ücretsiz tedavi edilmesine, Mamuşa’nın en değerli Osmanlı eseri ‘Saat Kulesini onarımını üstlenirken, Mamuşa İlkokuluna 150 ve gençlerin oluşturduğu gençlik Derneğine 20 bilgisayar hediye ettiler TÜMSİAD iş adamlarından Kosova Sağlık Bakanlığı’na, alperenler ve Mamuşa ilkokuluna yardımlarda bulunuldu.

Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani’nin Tümsiad heyetine verdiği akşam yemeğinde, Bakan Agani, Kosova sağlık hizmetlerinde maddi sıkıntılar yaşandığını ve hastalara gerekli tedavilerin yapılamadığını açıkladı. Agani,900’den fazla ağır hastanın tedavi için yurtdışına gitmeyi beklediğini ileri sürerken, bu yıl içerisinde 100 kadar hastayı ancak ülke dışında tedavi için göndermeyi planladıklarını bildirdi.

TÜMSİAD Başkanı Dr. Hasan Sert, çok kısa bir zaman içerisinde 10 kanser hastasını TÜMSİAD olarak tedavi edileceğimizi Bakan Agani’ye bildirirken, bu yıl içerisinde 200 kadar ağır hastayı tedavi etmek için elden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.