Bölge Haber Girişi : 07 Ocak 2011 14:35

TSYD seminerinde terim korkuttu!..

TSYD seminerinde terim korkuttu!..
Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) düzenlediği geleneksel sporun zirvesi seminer'nin 48.'si bugün başladı.


Erzurum Ajans-Antalya'nın Lara Beldesi'ndeki Club Sera Otel'de düzenlenen seminere Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Murat Evcilmen, Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül ve GSGM temsilcileri, Basın İlam Kurumu Müdürü Mehmet Atalay ve temsilcileri, SporToto teşkilatı temsilcileri, Türkiye Antrenörler Derneği temsilcileri, Halter, Bisiklet, Satranç, Hentbol Federasyonu başkanları ve temsilcileri, çok sayıda spor yazarı ile spor medyasının diğer temsilcileri katıldı. Moderatörlüğünü Orhan Ertanhan'ın yaptığı 48. Yıl Sporun Zirvesi Eğitim Semineri'ne TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Bakan Faruk Nafiz Özak ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım telgraf göndererek tebriklerini ve desteklerini iletti.

Turgay Vardar"ın 5. ölüm yıldönümünün de anıldığı seminer, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. İlk sözü alan TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer açılış konuşmasını yaparken, Antalya'nın sporun başkenti olduğunu bir kez daha yineledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Murat Evcilmen ise spor merkezi olan Antalya ve Beldelerinin turizm için önemli katkı yaptığını, yaklaşık 25 değişik ülkeden 1500 takımın buraya gelmesinin gurur verici olduğunu söylerken bununla yetinmemek gerektiğini ifade etti.

Sadece saha yaparak değil, futbola yatırım yaparak değil, spor dallarına da önem verilmesi gerektiğini, salonların, yüzme havuzlarının yapılmasının şart olduğunu vurguladı. 22 yüzme kulübünün şu an Antalya'da bulunduğunu belirten Evcilmen, olimpik salonların sayısının artırılması gerektiğinin altını çizdi. Bu çalışmaların devam ettiğini belirten Evcilmen, futbol için de kapasitenin artırılacağını , 400 olan sahanın 500'e çıkarılacağını ve konaklama kapasitesinin de kaliteli bir şekilde artacağını söyledi.

Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise "Ne kadar yoğun olursak olalım, özellikle Erzurum'daki 2011 oyunlarına çok az bir zamanın kaldığı bir dönemde burada olmayı, sizlerin gelenekselleşen toplantınıza katılmayı kendime bir vazife bildim. 1 günlüğüne de olsa Erzurum'dan geldim. Sizlerle birlikte Türk sporunu zirveye taşımak için hedeflerimiz var. 2011'de bizleri hem organizasyonel hem de sportif olarak büyük takvimler bekliyor. Ülkemizde düzenleyeceğimiz organizasyonları en iyi şekilde yapmak isterken, sayıları artan başarılı sporcularımızla spora damga vurmak için vargücümüzle çalışacağız.Birlikte yürüdüğümüz bu yolda verdiğiniz destek için sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

"Sizler gibi seçkin insanlarla birlikte olmaktan onur duyuyorum" diyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ise hazırlanan yeni spor yasasında bazı maddelerin gözden geçirilmesini ve yeniden yapılandırılmasının şart olduğunu söyledi.

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ise Antalya'da her mevsim sporun baharını yaşamak istediklerini, sporun her branşındaki organizasyonları burada yapmaya devam etmek istediklerini ve bundan da keyif aldıklarını belirtti.

Antalya'nın 39 uluslararası, 66 turnuva ve çok sayıda seminere evsahipliği yaptığını hatırlatan Altıparmak, spor medyasından Antalya kaynaklı spor haberlerine daha fazla yer ve zaman ayrılmasını rica etti. Seminerde ilk olarak Türk futbolunun en değerli teknik direktörlerinin konuk olduğu "Neredeydik, Neredeyiz, Nereye" konu başlığı altında "Türk futbolunun 3 devi düşüşü masaya yatırıyor, projelerini sunuyor" oturumuna Mustafa Denizli ve Şenol Güneş katıldı. Fatih Terim ise seminere katılmak üzere Antalya'ya gelmesine rağmen, rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Terim'in mide rahatsızlığı nedeniyle dün akşamdan bu yana serum takviyesi aldığı ve oteldeki odasında dinlendiği belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.