Bölge Haber Girişi : 17 Ocak 2011 16:40

TSK'dan açıklama!..

TSK'dan açıklama!..
Bugün bir gazetede yer alan "Faili meçhul cephanelik! Aktütün'de Jandarma Karargahı'nın hemen yanındaki hurda deposunda çok sayıda silah ve patlayıcı bulundu" haberi hakkında TSK'dan açıklama geldi.

Erzurum Ajans-Bugün bir gazetede yer alan "Faili meçhul cephanelik! Aktütün'de Jandarma Karargahı'nın hemen yanındaki hurda deposunda çok sayıda silah ve patlayıcı bulundu" haberi hakkında TSK'dan açıklama geldi.
Yapılan açıklamada; 

1. 19 Ekim 2010 tarihinde 21’inci J.Snr.Tug., 1’inci J. Snr. Tb.K.lığı, Durak 1’inci J.Snr. Bl.K.lığı hizmet binasının güneyindeki hurdalık depoda, envanter dışı silah, mühimmat ve patlayıcı (8 adet kaleşnikof tüfek, 3 adet 7,92 mm. İran yapımı mauser, 1 adet roketatar, 2 adet kaleşnikof kasaturası, 26 adet kaleşnikof şarjörü, 65 adet kaleşnikof fişeği, 55 adet mauser’e ait fişek ve 273 adet dinamit lokumu) bulunmuştur.

2. Bilahare, Jandarma Asayiş Kor.K.nın emri ile idari tahkikat heyeti oluşturulmuştur. İdari Tahkikat Heyetinin incelemesi 21 Ekim 2010 tarihinde tamamlanmıştır. 25 Ekim 2010 tarihinde ise askeri savcılık tarafından adli soruşturmaya başlanılmıştır. 

3. Askeri savcının talimatıyla, gerekli önlemler alınarak bulunan malzemeler muhafaza altına alınmış, 273 adet dinamit lokumu ise yapılan incelemeyi müteakip, tehlike arz etmesi nedeniyle imha edilmiştir. 

4. Soruşturma kapsamında, halen bahsi geçen silahların herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığının araştırılması yapılmakta olup, soruşturma devam etmektedir." ifadeleri yer aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.