Erzurum Haber Girişi : 14 Ağustos 2017 13:48

TSK Mehmetçik Vakfı'ndan tanıtım standı

TSK Mehmetçik Vakfı'ndan tanıtım standı
TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilciliği tarafından kurban bağışı ile ilgili olarak Palerium AVM önünde tanıtım standı açtı.
Erzurumajans-TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilciliği tarafından kurban bağışı ile ilgili olarak Palerium AVM önünde tanıtım standı açtı.

Cumhuriyet Caddesinde Palerium AVM önünde Vakfın faaliyetleri ve kurban bağış kampanyası hakkında vatandaşların bilgilendirildiği stant, yoğun ilgi gördü. TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilciliğinden Mustafa Kaytaz ile Levent Tizgili'nin görev yaptığı stantta vatandaşlara kurban bağışları ile ilgili bilgiler içeren el ilanı, duyuru ve dergi gibi vakıf yayınları ücretsiz olarak verildi, soruları cevaplandırıldı.

Vakıf Erzurum Temsilcisi emekli Albay Sabri Topdağı, TSK Mehmetçik Vakfı'nın tanıtımı için önemli bir atak yaptıklarını bildirdi. Mehmetçik Vakfı'nın vekaleten kurban bağışlarını kabule başladığını ve bir hisse kurban bedelinin 890 TL olduğunu hatırlatan Topdağı, şunları söyledi:

"Kurbanlıkların kesimi; modern tesislerde, sağlığa uygun koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında, kesim merkezlerinin kapasitelerine göre, Kurban Bayramı'nın ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılacaktır. Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınları ve malul gazi Mehmetçik ailelerine taze et olarak dağıtılacak, taze et verilemeyen şehit ailesi ve gaziler ile arzu eden kurban bağışçılarına da kurban etlerinden yapılan kavurma gönderilecektir."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.