Erzurum Haber Girişi : 11 Nisan 2018 21:00

Trump ve Putin’e çağrıda bulundu!

Trump ve Putin’e çağrıda bulundu!
Heykeltıraş Murat Alınak, son zamanlarda Suriye’de kimyasal silah saldırısı iddiası sonucu onlarca insanın hayatını kaybetmesinin büyük bir insanlık suçu olduğunu dile getirerek, saldırıyı gerçekleştirenleri kınadı.
Erzurumajans-Geçmiş yıllarda İnsan Hakları Anıtını icra eden, aynı zamanda Hiroşima, Negazaki ve Halepçe için anıt tasarımlarını gerçekleştiren Heykeltıraş Murat Alınak, son zamanlarda Suriye’de kimyasal silah saldırısı iddiası sonucu onlarca insanın hayatını kaybetmesinin büyük bir insanlık suçu olduğunu dile getirerek, saldırıyı gerçekleştirenleri kınadı.

Suriye de kimyasal saldırı iddiası sonucu Ora Doğu’da üst düzeye çıkan savaş gerilimine değinen Murat Alınak, “En büyük dileğim ve umudum bu savaş geriliminin uluslararası platformda, diplomatik kanallarla, barışçıl diyaloglarla bir an önce, zaman kaybetmeksizin bertaraf edilmesidir” dedi.

Murat Alınak, “Burada büyük küresel güçlerin devlet başkanlarına, ordu komutanlarına, savaş stratejistlerine sesleniyorum! Birinci ve İkinci Dünya Savaşları, geçmiş yıllarda bütün Dünya insanlığına, tarif edilemez büyük acılar ve yıkımlar yaşattı. Bu savaşlarda büyük dersler var. Üçüncü Dünya Savaşına gelince bunu düşünmek dahi istemiyorum. Çünkü bu dünya insanlığının son savaşı olacaktır. ABD Başkanı Donald Turump ve Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’e sesleniyorum. Suriye’de çıkabilecek çok tehlikeli bir savaş gerilimi söz konusudur. Sizlerden dileğim bu savaş geriliminin durdurulması yönündedir. Dünya insanlık tarihinin gelmiş, geçmiş en büyük komutanlarından biri olan İmparator Sultan Selahaddin Eyyubi’nin tarihteki kişiliğini, gücünü, büyüklüğünü, barışseverliğini, hakkaniyetini ve erdemliliğini kendinize örnek alın. Bu Ortadoğu ve Dünya barışı için çok önemli bir temennidir.

Dünya barış aktivisti, sanatçı ve yazar olarak, Üçüncü Dünya savaşını dillendirmek istemiyorum; Bununla ilgili bazı kehanetler ve bazı bilimsel öngörüler mevcuttur. Bu savaş çıktığında bazı devletlerce, son çare olarak nükleer silahların kullanılma ihtimalleri söz konusu olabilir. Bu olgu bütün dünya insanlığı için çok tehlikeli bir durumdur. Günümüzde basın ve medyada sık sık tanık olduğumuz kıtalar arası uzun menzilli nükleer füzelerin, taşıdığı nükleer başlıkların, verilen bilimsel araştırma rakamlarına bakıldığında büyük bir hidrojen bombasının onlarca milyon tonluk dinamitin bir anda patlamasıyla eşdeğer olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Bu tehlikeli teknolojik icatlar kıyametin habercisidirler. Bu tarifi imkânsız ve dehşet verici olan atom ve hidrojen bombalarının, kullanılması durumunda, yeryüzünde oluşturacağı çok büyük yıkımlar, radyoaktif serpintiler, küresel iklim bozukluğu, bütün Dünya insanlığının ve yeryüzünde yaşayan bütün canlıların sonunu getireceği öngörülmektedir. Bir sanatçı olarak en büyük dileğim ve temennim bu tür nükleer silahların Dünyanın barışı ve huzuru için bir an önce bilimsel olarak ayrıştırılarak imha edilmesidir.” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.