Bölge Haber Girişi : 24 Aralık 2009 15:42

TRT'den Sarıkamış belgeseli!..

TRT'den Sarıkamış belgeseli!..
Birinci Dünya Savaşı'nda Sarıkamış Harekâtı'nda çoğu donarak yaşamını yitiren şehitler çeşitli etkinliklerle anılıyor.
Erzurum Ajans-Birinci Dünya Savaşı'nda Sarıkamış Harekâtı'nda çoğu donarak yaşamını yitiren şehitler çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Çalışmalara destek için TRT Erzurum Haber Müdürlüğü'nce yaklaşık 6 ay süren çalışma sonucu oluşturulan belgesel bugün TRT 2 kanalında 13.35'te yayınlanacak.

Birçok tarihi görüntü ve bilginin kullanıldığı programa Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ve Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu da destek verdi. Yaklaşık 6 ay süren bir çalışmada dünü ve bugünüyle Sarıkamış Harekâtı ve şehitler anlatılıyor.

TRT Erzurum Müdürlüğü muhabirlerinden Murat Kaban'ın hazırladığı 'Türkiye Şehitlerine Yürüyor' belgeseli, 25 Aralık Cuma günü TRT 2'de 'Hayat Akarken' programında saat 13.35'te yayınlanacak. Programın tekrarı ise ertesi gün sabaha karşı 04.35 ve 06.35'te yine aynı kanalda ekrana gelecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.