Transfer resti!

Yöneticiler, ‘’transferleri giden hoca ile beraber yaptık’’ diyor..

Zorlu Alanya maçı öncesi çok da sırası değil ama mavi-beyazlı kulüpte başağrısı konulardan biri de transfer konusu.. Özellikle Erzurum ile yollarını ayıran eski teknik patron Mehmet Altıparmak’ın ulusal bazı televizyon kanallarında ‘’Benim istediğim oyuncular değil de istemediğim oyuncular alındı’’ şeklindeki beyanatları yöneticileri huzursuz ediyor. Şu an için bu konularda resmi bir açıklama yapmayan ve hocanın bu açıklamalarına cevap vermemekte ısrar eden yöneticiler, Altıparmak’ın aynı açıklamaları yapması halinde artık devreye girmeyi düşünüyorlar. Gerek iç ve gerekse dış transferlerin eski hocanın bilgisi haricinde mi yapıldığı şeklindeki bir soruma Kulüp Başkanı Mevlüt Doğan, ‘’Öyle bir şey olabilir mi?’’ sorusuyla karşılık verdi. Beraberinde yönetici ve aynı zamanda transfer komitesi üyesi Zeki Arıcıoğlu ile izlediği BB Erzurumspor antrenmanında bu konuya değinen Mevlüt Doğan, ‘’İç, dış bütün transferleri hocamızın bilgisi dahilinde yaptık. Her gelen oyuncuyu onun onayından geçirdik de aldık. Kaldı ki aynı hocamız bundan 2 ay önce Palandöken dağındaki Cafe 25’de yaptığımız bir toplantıda bütün transferleri birlikte yaptığımızı kamuoyuna açıklamıştı. Hocamızın bu açıklamayı yaptığını nasıl unuttuğuna doğrusu şaşıyoruz’’ diye konuştu. Yanlış bir şey yapmadıklarını, sadece gelen çoğu oyuncudan istedikleri verimi alamadıklarını kaydeden Doğan, ‘’Ama eğer sahaya yansıttığımız oyun skorda da yansımış olsaydı bugün bu konuları konuşmuyor olacaktık. Şanssızlığımıza yanıyoruz’’ ifadesini kullandı. 

TESİSLERDE BAHAR HAVASI- Teknik direktör Mehmet Özdilek’in gelişiyle bir çok radikal değişikliklerin yaşandığı BB Erzurumspor’da şu an tam bir bahar havası var.. Bu havaya kulüp Başkanı Mevlüt Doğan ve yöneticiler de kapıldı. Neşeli geçen idmanlarda oyuncular kadar onları kenardan izleyen yöneticilerin de yüzleri gülmeye başladı.. Şimdi herkes Özdilek ile gelen saha dışı değişiminin saha içinde de olacağını düşünüyor ve bugünkü Alanya maçının kazanılacağı, tüm karabulutların dağılacağı umudunu taşıyorlar.
--

Palen vanayı kıstı!

Erzurum’un doğalgaz ihtiyacını karşılayan Palen Doğalgaz Şirketi, Erzurum’un süper ligdeki tek temsilcisi BB Erzurumspor için elini taşın altına soktu. Şirket, mavi-beyazlı kulübe forma reklamı verdi. Oyuncular, Ankaragücü ve G.Saray maçlarında Palen yazılı formalarla sahaya çıktı. Alanya maçında da Erzurumlu futbolcuların bu formalar ile çıkması bekleniyordu. Ama artık değil. Çünkü Palen Doğalgaz Şirketi, sadece 2 maçlığına forma reklamı vermiş. Anlayacağınız vanayı açmış, hemen kapamış! Dün Palen’in Erzurum Bölge Müdür Emre Akbulut ile konuştum. Genel Müdürlüğün sadece 2 maçlığına forma reklamı verdiğini belirterek, yeni reklam anlaşması için ek bütçe hazırlanması talebinde bulunduklarını söyledi. Eğer Palen Genel Müdürlüğü ek bütçe belirlerse Erzurum bundan sonraki bir çok maçta da aynı firmanın formasıyla sahaya çıkacak.  
--

1 puan kaç liradır, bilir misiniz?

Belki çoğu kişinin malumudur, ne yalan söyleyeyim ben hiç bilmezdim 1 puana, ya da 3 puana süper ligde ne kadar verildiğini. BB Erzurumspor Başkan Yardımcısı Zafer Aynalı’ya sordum dün o soruyu. Kaç puana kaç para veriliyor diye. Verdiği bilgiye göre süper ligde bir takım galibiyet alırsa kasasına tam tamına 2 milyon 700 bin lira giriyor. Eğer karşılaşan takımlar berabere kalıyorsa bu paranın yarısını alıyorlar. Büyük ölçüde ekonomik sıkıntı çeken BB Erzurumspor, şu ana kadar elde ettiği 2 beraberlik sayesinde sadece 2 milyon 700 bin lira alabildi.. Bu şu demek. Erzurum eğer şu ana kadar oynadığı her maçı kazanmış olsaydı tam tamına 18 milyon 900 bin lira kazanmış olacaktı. İki maç beraberlik aldığı için de Erzurum’un tam 16 milyon 200 bin lira kaybı var. Demek ki Erzurum’un maç kazanmaları sadece ligde kalması için değil, para kazanması için de gerekli…
--

Başka bir zaman artık!

Belki de gol orucunu bu maçta bozacaktı. Belki de Alanya maçı onun patlama yapacağı maç olacaktı. Ama artık beklediğimiz golleri atması başka haftalara kaldı. Evet. Munsy’den bahsediyorum. Erzurum’un henüz gol atamamış golcüsü (!) Ridge Munsy’den. 3 gün önce tesislerde yapılan çift kalede sağ gözüne sert top çarpan Munsy, antrenmanı yarıda bırakmıştı. Yapılan tedavisinde siyahi oyuncunun gözünde ciddi bir rahatsızlık görüldü, idmanlara bir süre çıkmaması istendi. Tam da bugün (dün) 18 kişilik kadroya alınması gündemdeyken, son kez kontrolden geçiren doktor ‘’Olmaz. Oynaması sakıncalıdır, iş o gözünü kaybetmeye kadar gider!’’ dedi ve oyuncunun Alanya maçında oynaması yalan oldu. Doğrusu bu haber beni üzdü. Zaten beklenti içinde olunan böyle bir oyuncunun böylesine bir talihsizlik yaşaması üzücü. Kaldı ki dün duydum, ameliyat olma ihtimali de varmış, ciddi bir operasyon geçirecekmiş, şimdiden acil şifalar diliyorum. Bu arada, Munsy yeralamayacağı için artık ileride tek gol umudu Alman Thy olacak. Teknik direktör Mehmet Özdilek, yakından ilgilendiği bu oyuncuyu büyük bir ihtimalle onbirde sahaya sürecek. Özdilek, Thy ile birlikte Sunu’ya da özel şut çalışması yaptırdı.
--

Alanya’nın dakikası dakikasına uymuyor!

Cumartesi günü Erzurum’un sahasında konuk edeceği son 4 haftanın flaş ekibi Alanya’nın şakası yok. Ciddiye alınması gereken bir rakip olması sadece son 4 maçını galibiyetle bitirmesi değil. En dikkate değer farkı golleri her iki yarıda da buluyor olması. Konuk Alanya takımı kazandığı son 4 maçta 6 gol atmış, bunların 3’ü ilk, 3’ü de ikinci yarılarda. Kırmızı beyazlı ekibin bu son 4 maçta gol aralığı da ilginç. 4,7 ve 45’nci dakikalarda 3, 67, 71 ve 82’nci dakikalarda da yine rakip filelere 3 gol atmış bir ekip. 3 golle Papiss Cisse takımın en çok gol atan oyuncusu. Şu an elde etmiş olduğu 12 puanı da son 4 maçta kazanmış lan Mesut Bakkal’ın talebeleri, 6’sı G.Saray’dan olmak üzere bu sezon kalesinde toplam 9 gol görmüş. Alanya’nın bir başka ilginç istatistiği sezonun ilk 3 haftasında da sahadan yenik ayrılmaları ve gol atamamaları.. 2 kırmızı kart ile de bu sezonun en fazla kırmızı gören takımları arasında da aynı zamanda Alanya ekibi..
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.