Transfer Dönemi Geldi Çattı...

Üst sıralarda ki takımların birbirileriyle oynayacak olmaları, 17.haftayı son hafta rehavetinden çıkarıp kazananın ilk yarıyı oldukça kârlı kapatacağı kritik bir konuma getirdi.

Eksiklerin çokluğu Erkan hocanın kurduğu kadroyu kabullenebilir hale getirdi. Mücadelede Erzurum oyunun ve topun hakimi olarak görünse de Ümraniyespor kaptığı toplar da savunma arkasına kaçırdığı isimlerle pozisyon aradı. Nitekim ikinci yarıda çalışılmış bir pozisyon sonucu da golü buldu. Ancak golden sonra Erkan Sözeri’nin değişiklikleri ve takımın göstermiş olduğu reaksiyon, kaliteyle bir araya gelince bir anda işler değişti. BB Erzurumspor özellikle Ümraniye’nin sol kanattaki zaafını oldukça iyi değerlendirerek iki golü de o kanattan buldu. Ve rakiplerin puan kaybettiği ligin son maçında  adeta üç puandan çok daha fazlasını almış oldu. 

Ve transfer dönemi geldi çattı... 

Ligin İlk yarısı sona ererken BB Erzurumspor şampiyonluk yarışının tam merkezinde. Transferler bu durum göz önüne alınarak yapılmalı. Umarım  transfer planlaması bu zamana kadar yapılmıştır. Çünkü transfer bittiği zaman ligin ikinci yarısında üçüncü maç gelmiş olacak. Yani transferi son güne bırakan çok şey kaybeder. 

Ben geçtiğimiz sezon düşerken yapılan  hatanın, bu sezon çıkarken yapılmayacağına inanıyorum. Hatırlanacağı gibi geçen sezon yapılmayan bir kaliteli forvet transferi süper ligden etti. Üçe beşe bakmadan ihtiyaca uygun isimler alınmalıdır. 

10 trilyon borçla çıkmayacağına 20 trilyon borçla şampiyon olmak kulübün geleceği için daha hayırlıdır. 

(Rakamlar lafın gelişi)

Çünkü BB Erzurumspor sezon başında kurduğu takım ve maaş bütçesi göze alındığında bu sezon mutlak çıkmak zorunda. Bu noktadan sonra küçük hesaplar yapmak Erzurum’a kaybettirir. 

Bu arada transfer döneminde gözüm ve kulağım Bünyamin Gezer’de olacaktır.   Bünyamin hoca görevi dışına çok fazla çıkmayı umarım düşünmez . 

Erzurum’da; “Karda yürürüm iz belli etmem” mantığı tutmaz. Biz Palandöken çocuklarıyız. Karda iz sürmesini çok iyi biliriz!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.