Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Trakya`da kar Erzurum`da güneş

Trakya`da kar Erzurum`da güneş
Türkiye`de Trakya bölgesinde kar yağışı, Erzurum`da ise 18 derece hava sıcaklığı olmak üzere iki farklı mevsim yaşandı.
Erzurum Ajans-Türkiye`de Trakya bölgesinde kar yağışı, Erzurum`da ise 18 derece hava sıcaklığı olmak üzere iki farklı mevsim yaşandı.

 

Balkanlardan gelen soğuk ve karlı hava yurdun batısında etkisini göstermeye başladı. Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum`da ise halk yazdan kalma günler yaşıyor. Erzurumlular, güneşli açık havada kıtlama şeker eşliğinde sıcak çay içerek vakit geçiriyor.

Yazdan kalma bir gün geçiren Erzurumlular park ve bahçelere akın etti. Banklarda oturup güneşlenen Erzurumlular havaların ocak ayına kadar güneşli geçmesini temenni etti. Erzurum`a karın geç düşmesini ve soğukların geç gelmesini isteyen vatandaşlar, "Yurdun batısı kışı yaşarken bizler yazdan kalma günler yaşıyoruz. İnşallah kış geç gelir bizler de az yakacakla kışı atlatırız." diyor.

Semaverde çay satarak geçimini temin edenler ise sıcaklıkların uzun sürmesi halinde kazançlarının yerinde olacağını vurguluyor.

Erzurumlular küresel ısınmanın Doğu`yu etkilediğini ifade ederek, "1 kaç yıldır mevsimsel değişiklikler kendini fark ettiriyor. Daha önceki yıllarda Erzurum şehir merkezine Ekim ayında kar yağardı. Soğuk bir hava ve kış Ekim ayında başlardı. Ancak son birkaç yıldır Ekim`de bahardan kalma günler yaşanıyor. Bugün de sıcak bir hava var. Allahın takdiri ilahisi Trakya`da kar yağışı Erzurum`da adeta güneşli bir yaz havası. Eskiler bu durumu görse ne derdiler acaba. İklimlerin de devri şaştı" dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.