Spor Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Trabzonspor sahasında puan kaptırdı:2-2

Trabzonspor sahasında puan kaptırdı:2-2
Süper Lig`de 8. hafta mücadelesinde Trabzonspor sahasında Medical Park Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı.
Erzurum Ajans-Süper Lig`de 8. hafta mücadelesinde Trabzonspor sahasında Medical Park Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig`de 8. hafta maçında Trabzonspor ile Medical Park Antalyaspor, Hüseyin Avni Aker Stadı`nda kozlarını paylaştı. Mücadele 2-2 berabere sona erdi. Antalyaspor 22. dakikada Deniz Barış ve 26. dakikada Ali Zitouni`nin golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. 58 ve 75. dakikada Burak`ın golleri, taraflara birer puanı getirdi.

Trabzonspor`da Didier Zokora, 75. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla Antalyaspor 9 puana yükseldi. Trabzonspor ise 13 puan oldu.

ŞENOL GÜNEŞ ROTASYONA GİTTİ

Trabzonspor`da teknik direktör Şenol Güneş, Medical Park Antalyaspor maçında Zokora ve Halil Altıntop`u yedek soyundururken, Celustka ise maç kadrosunda yer almadı.

Bordo-mavili takımın teknik direktörü Şenol Güneş, lig ve Avrupa kupalarındaki 13 maçta ilk 11`de görev verdiği Fildişi Sahilli oyuncu Didier Zokora`yı, Medical Park Antalyaspor maçında dinlendirdi.

Bu sezon sadece cezası nedeniyle UEFA Avrupa Ligi`nde Athletic Bilbao maçında forma giyemeyen Zokora, ilk kez yedek kulübesinde oturdu.

Geçen haftaki Bursaspor maçında sakatlanan Celustka ise sakatlığı büyük ölçüde geçmesine rağmen Medical Park Antalyaspor maçında riske edilmedi. 18 kişilik maç kadrosuna da alınmayan Çek oyuncunun yerine, Bursaspor maçında sonradan oyuna giren ve iyi bir performans gösteren Ferhat görev yaptı.

Zokora ve Celustka`nın yanı sıra Halil Altıntop ve Marek Cech de yedek soyundu.

ANTALYASPOR`DAN ŞOK ÜSTÜNE ŞOK

Maçın başlama düdüğü ile birlikte gol için saldıran Trabzonspor, 2. dakikada Volkan Şen ve 6. dakikada Adrian ile gole yaklaştı ancak her iki pozisyonda da kaleci Ömer Çatkıç topun ağlara gitmesine izin vermedi.

İlk dakikalardaki baskıyı yavaş yavaş atlatmaya başlayan Antalyaspor, rakip kaleye daha sık gitmeye başladı ve 16. dakikada Kerem ile ilk pozisyonunu buldu.

Dakikalar 22`yi gösterdiğinde ise Deniz Barış, orta sahadan getirdiği topta rakip defansın ağır kalmasından iyi yararlandı ve kaleci Tolga`yı da geçip topu boş kaleye bırakarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Ev sahibi ekip, yediği golün şokunu atlatmadan ikinci golü de kalesinde gördü. 26. dakikada, Mehmet Eren`in sağdan ortasında, savunmanın arkasında uygun durumdaki Ali Zitouni gelişine harika bir vuruşla, meşin yuvarlağı kaleci Tolga`nın sağ köşesinden filelere yolladı.

2-0`dan sonra Sapara`nın yerine Zokora`yı oyuna sokan Şenol Güneş, en azından ilk yarıyı bir gol atarak tamamlamayı amaçladı ancak Antalyaspor defansı hata yapmadı ve devre 2-0 Medical Park Antalyaspor üstünlüğüyle sona erdi.

HALİL OYUNDA

İkinci yarıya Medical Park Trabzonspor, Alanzinho`nun yerine Halil Altıntop`u oyuna alarak başladı. Yavaş yavaş oyunu riske etmeye başlayan ev sahibi ekip, ikinci yarının başlamasıyla birlikte rakip kaleyi abluka altına almaya başladı.

Oyunu adeta tek kaleye çeviren Karadeniz ekibi, Volkan Şen ve Halil Altıntop ile kaleyi yokladı. Özellikle Halil`in 56. dakikada yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunu kaleci Ömer`in çizgi üzerinde kontrol etmesi ev sahibi ekibi mutlak bir golden etti ancak bu pozisyondan kısa bir süre sonra aranan gol, bu sezon oynadığı maçları boş geçmeyen Burak Yılmaz`dan geldi.

58. dakikada topu hızla rakip ceza sahasına getirmek isteyen Burak, yay civarında kayarak yaptığı vuruşla topu Ömer`in kollarının altından filelerle buluşturup farkı bire indirdi.

ZOKORA KIZARDI, BURAK YİNE AFFETMEDİ

Beraberlik golü için saldırmaya devam eden Trabzonspor`da 75. dakikada kazanılan serbest vuruşu Didier Zokora, hakemin düdüğü çalmadan kullandığı için ikinci sarı kartını görererek takımını 10 kişi bıraktı. Aynı serbest vuruşta Glowacki ile Ali Turan arasında topsuz alanda yaşanan pozisyon sonrası hakem Suat Arslanboğa beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı atışını Burak Yılmaz gole çevirdi ve maçta dengeyi sağladı.

Kalan sürede 10 kişi oynayan Trabzonspor galibiyet golü için baskısını sürdürdü. Özellikle Colman`ın uzun pasında Burak`ın ceza alanına girer girmez sağ çaprazdan yaptığı vuruş esnasında Avni Aker adeta gol için ayağa kalkmıştı ancak yıldız golcünün vuruşu yandan dışarı gitti.

Volkan Şen - Pawel Brozek değişikliği ile forvetleri üçleyen Şenol Güneş, beraberlik için son kozunu oynadı ancak karşılaşmada başka gol olmadı ve mücadele 2-2 berabere sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.