Ekonomi Haber Girişi : 28 Ağustos 2014 15:15

TPE patent başvuru verilerini açıkladı

TPE patent başvuru verilerini açıkladı
Türk Patent Enstitüsü (TPE) yedi aylık patent başvuru verilerini açıkladı.
Erzurumajans-Türk Patent Enstitüsü (TPE) yedi aylık patent başvuru verilerini açıkladı.

Erzurum'dan bu yılın yedi ayında 4 patent başvurusu gerçekleştirildi. Doğu Anadolu Bölgesi illerinin yedi aylık patent başvuru sayısı da 23'e ulaştı. Bölgede en fazla sayıda patent başvurusu yapılan il Malatya olurken, Elazığ ve Erzurum 4 başvuru ile ikinci sırada kaldı.

Erzurum'da ocak ayında 2, mart ve haziran ayında da bir olmak üzere 7 ayda 4 patent başvurusu kaydedildi. Doğu Anadolu Bölgesinden ise ocak, şubat aylarında 3, mart ayında 8, nisan ayında bir, mayıs ve temmuz ayında 2, haziran ayında da 4 başvuru yapıldı. Erzurum'un 7 aylık süreçte patent başvurusu bölge payı yüzde 17.39 oldu.

BÖLGE İLLERİ SIRALAMASI

TPE verilerine göre, Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde patent Başvurusu çokluğu bakımından Malatya ilk sırada yer aldı. Ocak-Temmuz ayları arasında 10 başvurunun bildirildiği Malatya'yı 4'Er patent başvurusu ile Elazığ ve Erzurum, 1'er patent başvurusu ile Erzincan, Hakkari ve Muş, 2 patent başvurusu ile Van ili takip etti.

PATENT TESCİLİ

2014 yılının Ocak - Temmuz ayları arasında Erzurum'dan bir Doğu Anadolu Bölgesinden ise 3 patent tescili gerçekleşti. Bölgede 10 il'den patent tescili kaydedilmezken, patent tescili yapılan iller Elazığ, Erzurum ve Van illeri olarak bildirildi. Patent tescil dönemi Erzurum ve Van illerinde mart ayı, Elazığ'da ise mayıs ayı olarak kaydedildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.