İlçeler Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Tortum`da teröre tepki yürüyüşü

Tortum`da teröre tepki yürüyüşü
Tortum Meslek Yüksek okulu öğrencileri dün gece Hakkari’de PKK saldırısında 24 güvenlik görevlisinin şehit olmasının ardından teröre tepki yürüyüşü düzenlediler.

Erzurum Ajans-Tortum Meslek Yüksek okulu öğrencileri dün gece Hakkari’de PKK saldırısında 24 güvenlik görevlisinin şehit olmasının ardından teröre tepki yürüyüşü düzenlediler.
Bir yıl önce eğitime açılan ve 150 civarında öğrencisi olan Tortum MYO öğrencilerinin tamamına yakınının katıldığı yürüyüş okul önünden başlayarak Hükümet meydanında sona erdi.


Yürüyüş sırasında ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atarak yürüyen öğrencilere vatandaşlarda alkışlarla destek verdi.
Öğrenciler adına Hükümet Meydanında basın açıklamasını okuyan öğrenci temsilcisi Gürkan Kızıloğlu, “Hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah`tan rahmet , yaralılara acil şifalar diliyoruz, Devletimize , milletimize , silahlı kuvvetlerimize ve emniyet güçlerine baş sağlığı diliyoruz” dedi
Öğrenci temsilcisi Kızıloğlu, “Başta Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere bütün güvenlik güçlerimizin terör belasının üstesinden geleceğine inandıklarını belirterek bu tür hain saldırıların bir daha gerçekleşmemesini diliyorum” diye konuştu.
Yürüyüş şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunu ardından okunan İstiklal marşı ile son buldu.
Öğrenciler tarafından düzenlenen yürüyüşe halktan da katılımın olduğu ve katılanların olduğu ve yürüyüşe katılan bir vatandaşın “Mecliste PKK istemiyoruz” sloganı halk tarafından alkışlandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.