Kültür-Sanat Haber Girişi : 20 Mart 2017 19:15

Tortum'da ağlatan şehitler programı

Tortum'da ağlatan şehitler programı
Tortum Anadolu Lisesi ve Tortum YİBO tarafından ortaklaşa düzenlenen 18 Mart-15 Temmuz şehitlerini anma programı ve 15 Temmuz konulu resim sergisi katılanlara duygu dolu anlar yaşattı, katılımcılar göz yaşlarına hakim olamadılar.
Erzurumajans-Tortum Anadolu Lisesi ve Tortum YİBO tarafından ortaklaşa düzenlenen 18 Mart-15 Temmuz şehitlerini anma programı ve 15 Temmuz konulu resim sergisi katılanlara duygu dolu anlar yaşattı, katılımcılar göz yaşlarına hakim olamadılar.

Tortum Halk Eğitim Merkezi tarafından YİBO'da açılan resim kursuna katılan öğrenciler tarafından hazırlanan 15 Temmuz konu resim sergisi katılımcılar tarafından büyük beğeni kazandı. Ağırlıklı olarak köy öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisi başta Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ve İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız olmak üzere katılan herkes tarafından takdir gördü.

Tortum Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart ve 15 Temmuz şehitlerini anma programı ise izleyenleri ağlattı. Öğrenciler tarafından canlandırılan hem 18 Mart hem de 15 Temmuz sahneleri ve görseller eşliğinde okunan şiirler ve türküler tam manası ile duygu dolu anlar yaşattı.

Tortum Anadolu Lisesi resim kulübü öğrencileri tarafından canlı olarak çizilen Ömer Halis Demir resminin yapımı bütün salon tarafından ayakta alkışlandı.

Programda bir konuşma yapan Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir; bugüne kadar benzer çok program izlediğini ama hiç bu kadar duygulanmadığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Aydemir, 18 Marttaki ruhun aynısının 15 Temmuzda da tekrarlandığını belirterek tarihte bu milletin hiçbir zaman hainlere ve düşmana geçit vermediğini, bunun en yakın örneğinin de 15 Temmuz olduğunu söyledi. Bu tür programlarla bu ruhun gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Aydemir, ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan 15 Temmuz resim sergisi ve Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart- 15 Temmuz şehitler programının çok güzel ve sıra dışı olduğunu söyledi.

18 Mart- 15 Temmuz şehitlerini anma programı ve 15 Temmuz konu resim sergisine Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Tortum Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Tortum belediye Başkanı Hasan Çakmak, Eğitim Bir Sen Erzurum Başkanı Mustafa Karataş, Tortum'da bulunan daire amirleri, öğrenciler ve veliler katıldılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.