İlçeler Haber Girişi : 21 Temmuz 2017 14:30

Tortum Müftülüğünden kurs öğrencilerine piknik etkinliği

Tortum Müftülüğünden kurs öğrencilerine piknik etkinliği
Tortum Müftülüğü, yaz Kur'an Kurslarına devam eden öğrencilere yönelik bir dizi program gerçekleştirdi.
Erzurumajans-Tortum Müftülüğü, yaz Kur'an Kurslarına devam eden öğrencilere yönelik bir dizi program gerçekleştirdi.

Kurslara devam eden yaklaşık 200 öğrenci ve ailelerine önce 15 Temmuz şehitler haftası kapsamında 15 Temmuz konusunda bilinçlenmesi sağlamak amacı ile güzel bir program gerçekleştiren müftülük daha sonra yaklaşık 200 öğrenci ve ailelerini piknikte buluşturdu.

Müftülük konferans salonunda gerçekleştirilen 15 temmuz konulu programda; 15 temmuz günü yaşananları içeren videoların gösterilmesinin ardında İlçe vaizi Abdurrahman Çelik, 15 Temmuz'u konu alan bir konuşma yaptı. Çelik 15 Temmuz'da Türk milletinin hainlere karşı bir destan yazdığını belirterek, dini kullanarak, kendi çıkarlarına hizmet eden fetö örgütüne karşı çok uyanık olunmasını, dini konuların müftülüklere bağlı kurslardan ve kurumlardan öğrenilmesinin ne kadar önemli olduğunun şimdi daha iyi anlaşıldığın söyledi.

Tortum merkezindeki 4 ayrı yaz Kur'an Kursuna katılan yaklaşık 200 öğrenci ve velilerin katılımıyla Müftülük tarafında bir de piknik programı düzenlendi. Yaz kursuna devam eden öğrencilere bu piknikle hem gönüllerince eğlendiler hem de Müftülük tarafından hazırlanan çağ kebap yediler.

Tortum Halk Eğitim Merkezine , halk eğitim merkezinde kur'an kursuna katılan öğrencilerle iki programa da öğrencilerini göndererek programlara destek verdi.

Programlara katılan öğrenci velileri; Müftülük tarafından yapılan iki programdan da çok memnun olduklarını belirterek hem çocuklarının 15 Temmuz konusunda bilinçlendirilmesinin 15 Temmuzun unutulmaması için çok önemli olduğunu hem de yaz kurslarına devam eden öğrencilerin piknikle kaynaşmaları ve eğlenmelerinin çocukları kurslara karşı daha duyarlı yapacağını söyleyerek müftülük yetkililerine teşekkür ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.