Ekonomi Haber Girişi : 01 Mart 2016 17:30

Tortum Gölü'ne, cam seyir terası

Tortum Gölü'ne, cam seyir terası
Erzurum'un Uzundere İlçesi yakınlarındaki Tortum Şelalesi'ni besleyen Tortum Gölü'nün kenarına cam seyir terası kurulması için proje hazırlandı.
Erzurumajans-Erzurum'un Uzundere İlçesi yakınlarındaki Tortum Şelalesi'ni besleyen Tortum Gölü'nün kenarına cam seyir terası kurulması için proje hazırlandı.

Erzurum- Artvin karayolu kenarında 22 metrelik genişlikten 48 metre yükseklikten düşen Tortum Şelalesini besleyen Tortum Gölünün kenarına cam seyir teras yapmak için Uzundere Kaymakamlığı tarafından Tortum Fiyort Park tasarımı ve fizibilite projesi hazırlandı. Projenin Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklendiğine işaret eden Kaymakam Hacı Arslan Uzan, cam seyir terası ile ilgili mekanik, statik, elektrik, jeolojik, mimari, temiz ve pis su projelerinin hazırlandığını bildirdi. Projeye ilişkin görseller ve animasyon tamamlandığını, DAP İdaresi aracılığı ile Kalkınma Bakanlığına başvurduklarını anlatan Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, göl manzaralı cam seyir terasının 2 milyon 900 bin liraya çıkacağını belirtti. Kaymakam Uzan, projenin özellerini şöyle sıraladı:

"Cam seyir terasının toplam alanı 95 metrekare, uzunluğu 15 metre olacak. Yapım şekli tasarımı ve 12 metre konsol uzunluğu bulunan ülkemizdeki tek cam seyir terası özelliğine sahiptir. Taban alanı 500 metrekare olacak, üstünde aynı ebatta bir kafeterya bulunacak. Kafeterya cephesi cam seyir terasına uygun olacak şekilde cam cephedir. Kafeterya cephesinde ki bütün cam cephe açılabilir ve rahat bir kullanım alanı sunmaktadır. Kafeterya önünde 300 metrekare bahçe ve özel misafirler için otopark bulunuyor. Ayrıca bin metrekarelik otoparkı olacak. Otopark ile Kafeterya arasında yaklaşık 550 metre yürüyüş yolu bulunuyor. Yürüyüş yolunun 450 metresi, gölü görecek şekilde cam korkuluklu konsol olarak tasarlandı. Kafeteryadan çıkan atık suların çevreye zarar vermemesi için biyolojik paket arıtma sistemi yapılacak."

Kadir SABUNCUOĞLU/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.