Spor Haber Girişi : 18 Nisan 2016 16:15

Tırmanarak çıktıkları Palandöken'den kayarak iniyorlar

Tırmanarak çıktıkları Palandöken'den kayarak iniyorlar
Akdeniz sahillerinde denize girilirken, Erzurumlular hala Palandöken Kayak Merkezinde kayak yapabilmenin keyfini çıkarıyor.
Erzurumajans-Akdeniz sahillerinde denize girilirken, Erzurumlular hala Palandöken Kayak Merkezinde kayak yapabilmenin keyfini çıkarıyor.

Kent merkezine 5 dakika uzaklıkta ve deniz seviyesinden 3 bin 156 metre yükseklikteki Palandöken Kayak Merkezi bugünlerde adrenalin sevenlerin mekanı oldu. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu Palandöken'de kayak sezonu ile birlikte çeşitli sportif faaliyetleri de devam ediyor. Özellikle hafta sonları Palandöken Kayak Merkezi cıvıl cıvıl oluyor. 

Palandöken'in doruklarına yürüyüş yapan Halil İbrahim Mert, Sacit Amil ve Ertuğrul Ural, 2 bin 200 rakımından itibaren yaklaşık 1 saat tırmanarak Ejder Zirvesine ulaştı. Buradan kayak ve snowboardlarla inen üç arkadaş, çok farklı bir etkinlik yaptıklarını bildirdiler. Halil İbrahim Mert şunları söyledi.

"Kayak ve tırmanış bizim için bir tutku. Hafta sonları gruplar halinde Palandökene tırmanıp daha sonra kayarak aşağı iniyoruz. Tesisler çalışıyor ama biz tırmanarak hem dağcılığı hem de kayak sporunu yapmış oluyoruz. Bizimle birlikte bu aktiviteye katılmak isteyenler her hafta sonu saat 07.00'de Palandöken'de olsunlar."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.