Sağlık Haber Girişi : 12 Kasım 2017 17:15

Tıp Fakültesi öğrencileri el yıkamanın önemini anlattı

Tıp Fakültesi öğrencileri el yıkamanın önemini anlattı
El hijyeninin önemine dikkat çekmek isteyen EMSA Atatürk Kulübü üyeleri, 11 adımda el yıkama yönteminin öneminin anlatıldığı 'El Yıkama' etkinliği düzenledi.
Erzurumajans-El hijyeninin önemine dikkat çekmek isteyen EMSA Atatürk Kulübü üyeleri, 11 adımda el yıkama yönteminin öneminin anlatıldığı 'El Yıkama' etkinliği düzenledi.

Erzurum'da bir AVM'de "Sağlık Elimizde" sloganıyla düzenlenen etkinlikte vatandaşlara, bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde el hijyeninin önemi anlatıldı.

EMSA Atatürk Kulübü üyelerinden Halk Sağlığı Koordinatörü Adem Deniz her sene gönüllü olarak etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Biz gönüllü bir öğrenci kulübü olan EMSA( European Medicine Students' Association- Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği) nın Atatürk Üniversitesi'nin 5 alt çalışma kolundan biri olan Halk Sağlığı koordinatörlüğü koluyuz. Her sene gönüllü bir şekilde etkinlikler düzenleyip sosyal ve koruyucu hekim nasıl olunur bunun için çalışıyoruz. Bu sene ki etkinliğimi el yıkama etkinliği. Ellerimiz yeterli ve doğru şekilde temizlenmezse bir çok enfeksiyona yol açmaktadır, solunum yolu hastalıkları ve ishaller bunlardan sadece bazıları. Bu vahim durumunun halk arasındaki farkındalığını oluşturmak ve ya arttırmak istiyoruz. Dünya El Yıkama Günü kapsamında el hijyeninin önemine dikkat çekerek, 11 adımda el yıkama yönteminin öneminin anlatılacağı bir etkinlik düzenlemek niyetindeydik. AVM'de gerçekleştirdiğimiz etkinlik kapsamda, ellerimizin klasik yıkama yöntemleri ile gerçek anlamda temizlenmediği, bunun için belirlenen yöntemlerin uygulanarak yıkanması halinde gerçek hijyenin sağlanabileceği uygulamalı olarak anlatıldı" açıklamalarında bulundu.

Etkinlik kapsamında, el hijyenine dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara sabun dağıtıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.