Kültür-Sanat Haber Girişi : 24 Eylül 2016 17:10

THM sanatçısı Bahattin Karakoç TRT'ye veda etti

THM sanatçısı Bahattin Karakoç TRT'ye veda etti
TRT Erzurum Radyosu Türk Halk Müziği(THM) Sanatçısı Bahattin Karakoç emekli oldu.
Erzurumajans-Kültür-Sanat-TRT Erzurum Radyosu Türk Halk Müziği(THM) Ses Sanatçısı Bahattin Karakoç emekli oldu. Sanatçı Karakoç'un emekli olması nedeniyle TRT Erzurum İl Müdürlüğü'nde düzenlenen veda gecesinde oldukça duygulu anlar yaşandı.  



1951 yılında Erzurum'da doğan Bahattin Karakoç, Ankara Halkevleri Genel Merkezi Halk Türküleri Korosu'nda uzun yıllar çalıştı. Bu sırada Coşkun Güla'dan dersler alan Karakoç, 1981 yılında girdiği TRT Erzurum Radyosu'nda tam 35 yıl 7 ay 10 gün Türk Halk Müziği alanında hizmet verdi.



Sesi, tavrı ve derlemeleriyle Türkülerin en önemli icracıları arasında yer alan Bahattin Karakoç, özellikle uzun havalardaki yorumuyla haklı bir üne sahip oldu. Bahattin Karakoç, Erzurum TRT İl Müdürlüğü'nde düzenlenen veda gecesinde Aşık Yaşar Reyhani'den uzun havalar ve Türk Halk Müziği'nin en seçkin örneklerini seslendirdi.



Karakoç, konuşmasında; geceye katılanlara teşekkür ederek gönlünün, uzun yıllar emek verdiği TRT ile birlikte olacağını belirtti. Karakoç için düzenlenen veda yemeğine katılan TRT Sanatçıları Yıldız Demirkol Savaş ve Vahit Alkır ise katılımcılara, Usta Sanatçı Karakoç'un yıllarca TRT mikrofonlarından seslendirdiği türkülerle mini bir konser verdi.

BAHATTİN KARAKOÇ'TAN BİR UZUN HAVA... TIKLA DİNLE!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.