Türkiye Haber Girişi : 26 Ekim 2017 20:00

TGB üyelerinden Samsun'dan Ankara'ya 'İstiklal Yürüyüşü'

TGB üyelerinden Samsun'dan Ankara'ya 'İstiklal Yürüyüşü'
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından Samsun'dan Ankara'ya "29 Ekim İstiklal Yürüyüşü" başlatıldı.
Erzurumajans-Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından Samsun'dan Ankara'ya "29 Ekim İstiklal Yürüyüşü" başlatıldı.

TGB tarafından düzenlenen ve kurtuluş mücadelesinin başladığı 4 ili kapsayan 29 Ekim İstiklal Yürüyüşü, Samsun Uğur Mumcu Parkı önünden başladı. Grup, sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapan TGB Genel Başkanı Cem Dikmen, "Türk gençliği olarak vazifeye atılıyoruz. Kuva-yi Milliye ruhuyla istiklal yürüyüşümüzün ilk adımını Samsun'dan atıyoruz. İlk adımın ardından Türkiye Cumhuriyeti'ni bağımsızlığa götüren topraklara gideceğiz. İlk olarak, 'Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır' kararlılığının sergilendiği Amasya'ya gideceğiz. Ardından manda ve himayenin kesin bir dille reddedildiği Erzurum'a gideceğiz. Ardından da Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeledeki büyük parolasının söylendiği, 'Ya istiklal ya ölüm' denildiği Sivas'a gideceğiz. Bütün bunların ardından Türkiye'nin kurtuluş programını arkamıza alarak, Türkiye'yi kurtaran tarihi günleri arkamıza alarak başkente varacağız. Bütün milletimizi 29 Ekim günü saat 13.00'te 1. Meclis önüne davet ediyoruz. Orada Türk milleti ile birleşen heyetimiz Anıtkabir'e gidecek. Kurtuluş programının 98 yıl sonra da arkasında olduğumuzu göstereceğiz. Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıl dönümünü coşku ile kutlayacağız" dedi. 

Grup, basın açıklamasının ardından otobüsle Amasya'ya doğru yola çıktı. Burada da bir yürüyüş düzenleyecek olan grup, ardından Erzurum ve Sivas'ta da yürüyüş yapacak. Yürüyüş programı 29 Ekim'de Ankara Anıtkabir'de düzenlenecek programla sonlanacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.