Bölge Haber Girişi : 13 Ocak 2011 16:29

Tesisler sporcular için büyük tecrübe!..

Tesisler sporcular için büyük tecrübe!..
Yirmibeşinci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın sporcular için büyük tecrübe olacağı bildirildi.

Erzurum Ajans-Yirmibeşinci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın sporcular için büyük tecrübe olacağı bildirildi.
Kış sporlarında henüz gelişme aşamasında olan Türkiye’nin Erzurum’da 27 Ocak - 6 Şubat günlerinde düzenlenecek Kış Oyunları’yla birlikte artık sporcu yetiştiren bir ülke haline geleceğini belirten yetkililer, yıllardır dile getirilen tesis eksikliğinin de sona erdiğini söyledi. Tesisleşmenin sportif başarıyı da beraberinde getireceğini ifade eden yetkililer, Erzurum’un, kış oyunlarının ardından olimpiyatları da rahatlıkla düzenleyebilecek kapasiteye ulaştığını kaydetti.
Kış sporlarında bu güne kadar önemli bir başarı elde edilemediğini anımsatan yetkililer, “Kayaklı atlama, biatlon, snowboard, Alp disiplini, buz pateni ve buz dansının yanı sıra diğer alanlarda da sporcu yetiştirmek için gerekli çalışmalar yoğunlaştı. Tesis eksikliğinin büyük ölçüde giderilmesiyle birlikte Türkiye’yi uluslar arası arenada temsil edecek başarılı sporcular çıkarmak içten bile değil” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.