Türkiye Haber Girişi : 20 Mayıs 2017 10:00

Teröristbaşı Gülen'den yeni talimat

Teröristbaşı Gülen'den yeni talimat
İstihbarat birimleri, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in militanlarına 'Dünyayı kendinize inandırın' talimatı verdiğini deşifre etti.
Erzurumajans-15 Temmuz alçak darbe girişimini planlayan ve uygulamaya geçiren FETÖ, militanlarını dünya kamuoyunda masum göstermek için harekete geçti.

İstihbarat birimleri, terörist başı Fetullah Gülen'in militanlarına "Dünyayı kendinize inandırın" talimatını verdiğini deşifre etti.

Lobi faaliyetlerini artıran FETÖ'nün çıkardıkları ihanet dergilerindeki yazıların satır aralarına, üyelerine ulaştırmak istediği mesaj ve talimatları gizlediği de belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında ABD'den iadesini istediği Gülen'in, The Washington Post'ta yayımlanan yazısı da projenin bir parçası olarak değerlendirildi.

FETÖ'nün kapatılan dergisi "Sızıntı", "Çağlayan" ismiyle yeniden basıldı ve örgüt tarafından dünya ülkelerine dağıtıldı. FETÖ elebaşının dergide taktikler vererek, dağılan örgütü motive etmeye çalıştığı belirlendi. Gülen, militanlarından kendilerini canlı tutmalarını ve terör faaliyetlerine devam edebilmeleri için alternatif yöntemler geliştirmelerini istedi.

KAYNAK: SABAH
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.