Spor Haber Girişi : 18 Aralık 2016 18:30

Termalspor'da buruk sevinç

Termalspor'da buruk sevinç
Türkiye Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde mücadele eden Aziziye Belediyesi Termalspor, Maliye Piyangospor maçını da kayıpsız geçti.
Erzurumajans-Türkiye Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde mücadele eden Aziziye Belediyesi Termalspor, Maliye Piyangospor maçını da kayıpsız geçti.

Ligin 12. haftasında Ilıca Aziziye Spor Salonu'nda ağırladığı rakibi karşısında ilk yarıyı 13-11 önde kapatan Termalspor, karşılaşmadan da 28-25 galip ayrıldı.

Kayseri'de meydana gelen hain saldırının ardından "Herşeyden Vazgeçeriz, Vatandan Vazgeçmeyiz" yazılı pankartla salona çıkan Termalspor, milletin acısını paylaşırken, karşılaşma boyunca da taraftarlar teröre ve destekçilerine lanet yağdırdılar. Karşılaşmada görevli polis memurlarına da gül hediye edilerek moral verilirken, karşılaşmanın başlama atışı da yine görevli bir bayan polis memuru tarafından yapıldı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Termalspor, maçın ilk dakikalarından itibaren üstünlüğü ele aldı. Dimitrii Makarov'un 8 golle yıldızlaştığı karşılaşmada Elmir ve Mukola da 5'er golle en skorer isim oldular. Bu sonuçla Termalspor, ligin ilk yarısında son haftaya girilirken, lider Beşiktaş Mogaz'ı takibini sürdürdü.

Termalspor Başantrenörü Berkan Otman, Kayseri'den gelen ve yürekleri yaralayan acı haber sonrası maça çıkmanın kolay olmadığını kaydetti. Otman, böyle bir atmosferde maçı yorumlamanın uygun olmadığını ifade ederek, galibiyet sevinci yaşamadıklarını ve tüm şehit yakınlarının ve milletin acısını paylaştıklarını belirtti.

Termalspor Başkanı Abdullah Gülakar da, İstanbul Beşiktaş'ta yapılan saldırının külleri soğumadan, Kayseri'den gelen acı haberle yıkıldıklarına işaret ederek, "Yüreklerimize kor ateş düşüren bu acıların dinmesini rabbimden niyaz ediyorum. Silahsız ve savunmasız askerimizi, polisimizi ve sivil vatandaşımızı kalleşçe ve haince yöntemlerle düzenlenen aşağılık saldırılarla hedef alan teröristleri ve destekçilerini lanetliyorum. Yüce yaratanın laneti ve gazabı onların üzerine olsun. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum." dedi. Gülakar, böyle bir ortamda ve atmosferde aldıkları galibiyetlerin sevincini yaşamalarının imkansız olduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan Termalspor, ligin ilk yarısını önümüzdeki hafta BB Ankaraspor ile deplasmanda yapacağı müsabakanın ardından tamamlayacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.