Bölge Haber Girişi : 30 Haziran 2011 00:51

TER cep telefonu düşmanı!..

TER cep telefonu düşmanı!..
Türkiye'de telefon arızalarının önemli bir kısmının terden kaynaklandığı ve bununda tamiri mümkün olmayan arızalara neden olduğu bildirildi.

Erzurum Ajans-Türkiye‘de telefon arızalarının önemli bir kısmının terden kaynaklandığı ve bununda tamiri mümkün olmayan arızalara neden olduğu bildirildi.

Türkiye’de cep telefonu ve mobil cihazlar sektöründe uluslararası alanda satış sonrası teknik hizmet veren Arvato Bertelsmann Teleservice Telefon Onarım Ticaret Şirketi Genel Müdürü Koray Yaran, terin telefon düşmanı olduğunu söyledi. Yaran, özellikle Türkiye’de havanın sıcak olduğu illerden gelen cep telefonlarının yüzde 40‘ında vücut teri kaynaklı arızaların meydana geldiğini belirtti. Yaran, konuşma esnasında kulağa tutulan telefona terin temas ettiğini ve bunun da cep telefonunun bordlarında tuzlanma sonucu arızaların yaşanmasına neden olduğuna dikkat çekti.

Yaran, "Teknik servisimizin çağrı merkezine yurt genelinden gelen aramaların yüzde 15, Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa gibi illerden gelenlerin ise yüzde 40‘ında sıvı teması, yani terlemeyle ilgili sorun geliyor. Kulağa tutulduğunda vücuttan telefon tuzlu olduğu için borda paslanmaya yani oksitlenmeye neden oluyor. Bu da ana kartı kilitleyebiliyor. Böylelikle telefonda tamiri mümkün olmayan arıza meydana gelmiş oluyor." dedi.

Koray Yaran, terle birlikte kadınların yüz makyajında kullandığı fondötenin de cep telefonlarında önemli ölçüde arızalara neden olduğuna işaret etti ve kullanıcılara kulaklık kullanmalarını tavsiye etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.