Erzurum Haber Girişi : 06 Haziran 2020 23:00

Temmuz'da bitecek

Temmuz'da bitecek
Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, incelemelerde bulunduğu Erzurum Havalimanı’nda incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu, alışkanlıktan olsa gerek Erzurum yerine, “İstanbul Havaalanı pist sorunu Temmuz ayında çözülecek” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir yılı aşkın süredir bitmek bilmeyen pistiyle Türkiye gündemine oturan Erzurum Havalimanı’nda incelemelerde bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile geldiği Erzurum’dan ilk olarak Artvin Yusufeli Barajı açılış törenine katılan ve ardından helikopter ile yeniden kente gelen Bakanlar, havalimanında Vali Okay Memiş, AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz tarafından karşılandı.

20 DAKİKALIK TOPLANTI

Bakan Adil Karaismailoğlu, Erzurum Havalimanı’na 2019 yılında yapılması planlanan ancak yetiştirilemeyen Kategori 3A (CAT3A) sisteminin çalışmalarını yerinde inceledi ve yaklaşık 20 dakika süren bir toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.



Temmuz ayı içerisinde Erzurum havalimanında ki projelerin biteceğini kaydeden Karaismailoğlu, “Çok faydalı katılımlı bir toplantı yaptık. Erzurum’da yapmaya devam ettiğimiz, bundan sonra düşündüğümüz, planladığımız ulaşım projeleriyle ilgili görüş alış verisinde bulunduk. Erzurum gündemini çok meşgul eden havalimanı pistiyle alakalı son noktayı koyduk. İnşallah Temmuz ayı içinde Temmuz bitmeden buraya gelerek bu havalimanının açılışını hep beraber yapacağız. İnşallah bundan sonra bir sıkıntı yaşamayacağız, konuyu birebir takip edeceğiz” dedi.

“İSTANBUL HAVAALANI” DEDİ

Konuşması sırasında Erzurum yerine “İstanbul Havaalanı” diyen Bakan Karaismailoğlu, şöyle devam etti. “Söylediğim gibi Temmuz ayı bitmeden İstanbul’daki Havaalanı pist sorunu çözülmüş olacak. Bunun burada sözünü veriyoruz. Bütün ekibimle birlikte işin üzerindeyiz. Vekillerimize, belediye başkanlarımıza, Valimize hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. İnşallah yine Temmuz ayında güzel bir günde buluşmak dileğiyle.”



SORU CEVAPLANDIRMAK İSTEMEDİ

Açıklamasını bir an önce bitirip uçağa binmek için sabırsızlanan Bakan Karaismailoğlu, müteahhit firmaya cezai bir yaptırıp olup olmayacağı konusundaki soruya, “DHMİ’deki arkadaşlarımız konuyu takip ediyorlar. Biz işin bir an önce bitirilmesi için üzerimize düşen bütün görevi yapacağız. İnşallah söylediğim gibi verdiğim tarihte bu işi hizmete açacağız. Bunlar hukuki meseleler bunlar konusunda inceleme devam ediyor. Verdiğimiz tarihte de burayı hizmete açacağız" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sinan binici 01 Ocak 1970 02:00

    Zehra hanım palandökene tünel sözü verdiği halde yapmadı nerde kaldıki havaalanı pisti yapsın kimin umurundaki ?

  • Akın 01 Ocak 1970 02:00

    Ne bekliyorsunuz İstanbul demesi Gayet mantıklı devlet yatıp kalkıp İstanbul'a yatırım yapıyor ezberlemisler gayet normal anormal olan bizleriz