Bölge Haber Girişi : 20 Ekim 2009 22:08

TEM'deki feci kaza Erzurum'u yasa boğdu!..

TEM'deki feci kaza Erzurum'u yasa boğdu!..
İstanbul TEM Otoyolu’nda meydana gelen kazada yaşamını yitiren Erzurumlu işadamı Nuri Gündüz ve eşi Nuriye Gündüz gözyaşları içinde toprağa verildi. 8 aylık hamile olan Nuriye Gündüz’ün bebeği ise ameliyatla karnından alınarak kurtarı

Erzurum Ajans-TEM Otoyolu Şekerpınar Mevkii’nde 34 EN 9550 plakalı Ford Mondeo marka otomobiliyle Yenibosna’daki bir yakınlarının düğününden Darıca’daki evine giden Nuri Gündüz, aracının sol arka lastiğinin patlamasıyla direksiyon hakimiyetini kaybetti. Oldukça hızlı gittiği belirtilen Gündüz’ün otomobili önce bariyere çarptı, ardından da takla atarak durabildi. Sürücü Nuri Gündüz, eşi 7.5 aylık hamile Nuriye Gündüz ve arka koltukta oturan yengeleri Şükran Kırkgül araçtan dışarı fırlayıp hayatlarını kaybetti.

 

Arka koltukta oturan Rüstem Kırkgül, annesi Ayşe Sultan Kırgül ile çiftin 7 yaşındaki kızları Tuana Gündüz ise kazadan sağ kurtulmayı başardı. Kemer takmadığı anlaşılan Nuri Gündüz olay yerinde hayatını kaybederken, yardıma gelen sağlık görevlileri genç kadının hamile olduğunu ve bebeğin yaşadığını fark etti. Ambulansla hemen hastaneye kaldırılan Nuriye Gündüz burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bunun üzerine doktorlar, ölen Nuriye Gündüz’ün karnındaki 7.5 aylık bebeği kurtarmak için büyük bir mücadele verdi.
Sağlık ekiplerinin üstün çabasıyla süren yarış, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam etti. Nuriye Gündüz’ün cenazesi ameliyata alındı ve karnındaki bebek kurtarıldı. Hemen kuvöze konularak tedavi altına alınan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

Nuriye ve Nuri Gündüz ile akrabaları Şükran Kırkgül, Darıca  Nene Hatun Mahallesi Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Nuri Gündüz'ün Erzurum'da yaşayan babası Hüseyin Gündüz cenaze töreni sırasında güçlükle ayakta durabilirken, akrabaları da gözyaşlarına hakim olamadı. Nuri Gündüz'ün ABD'de yaşanan kardeşi Zafer Gündüz ise son anda cenazeye yetişebildi. (www.erzurumajans.com)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.