Erzurum Haber Girişi : 29 Mayıs 2017 19:15

TEDES yeniden faaliyete geçiyor

TEDES yeniden faaliyete geçiyor
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, suistimal edildiği ve amacından saptırıldığı gerekçesiyle geçen yıl kaldırılan Trafik Elektronik Denetleme Sisteminin (TEDES) yeniden faaliyete geçeceğini belirtti.
Erzurumajans-TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, suistimal edildiği ve amacından saptırıldığı gerekçesiyle geçen yıl kaldırılan Trafik Elektronik Denetleme Sisteminin (TEDES) yeniden faaliyete geçeceğini belirtti. 

AK Parti Erzurum İl Binasında açıklama yapan Milletvekili Ilıcalı, TEDES'in trafik kazalarını ve dolayısıyla can kaybını önlemek için Türkiye'nin farklı illerinde uygulanmaya başlandığını anımsattı. Ilıcalı, şehir içinde trafiğin düzenlenmesi, mal ve can kaybının önlenmesi, hız ve ışık ihlalinin önüne geçilmesi gibi amaçlarla kurulan TEDES'te kesilen cezaların yüzde 70'inin hazineye yüzde 30'unun ise belediyelere gittiğini belirterek getirilen düzenleme ile belediyelerin yüzde 30 pay almasının onların isteğini artırdığını dile getirdi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Trafik Elektronik Denetleme Sisteminin İstanbul ve Konya başta olmak üzere yeniden faaliyete geçeceğini kaydederek şöyle konuştu:

"TEDES'in kaldırılmasının çare olmadığının görülmesi üzerine ilgili tarafların bir araya geldiğini belirterek, sistemin nasıl olması gerektiğine dair usul ve esasları belirleyen yeni mevzuat oluşturuldu. Eksiklerin ve yapılması gerekenlerin ne olduğunun belirlenmesinden sonra bunun belediyelere de iletildi. Yeni usul ve şartlara göre düzenleme yapanlar sistemi tekrar uygulamaya alabilecek. Bunun esas amacı can kaybını azaltmak. İnsanlarımız trafikte hayatlarını kaybetmesin. Bunun içine ticareti koyduğun zaman da işte bu kadar önemli sistemleri durdurup tekrar yeni düzenlemeler yapmak durumunda kalıyoruz. Yeni düzenlemelerle beraber TEDES tekrar devreye girecek. Bizim bunu elle, trafik polisi ile yapmamız mümkün değil. Geçen yılki kazalarda 7 bin 300 kişi öldü, maddi hasar 30 milyar TL. Bizim ilk önceliğimiz can kaybını önlemek. Canın telafisi yok. Ama bir de maddi kaybı var ülkenin. Geçen yılki trafik kazalarında 30 milyar liralık hasar meydana geldi. Bu çok ciddi bir rakam. Akıllı sistemleri ne kadar devreye koyarsak, 7 gün 24 saat sürekli denetim sağlarsak ölümlü kazalarda da önemli bir azalma sağlayacağız. Bunun için Emniyet Genel Müdürlüğü büyük bir gayret içinde. İstatistiklerde azalma var ama tam yeterli değil. TEDES'i yeni usul ve mevzuatlara göre yenileyen İstanbul ve Konya'da uygulama gelecek hafta başlayacak. TEDES için halihazırda başvuran belediye sayısı 130."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.